Román, majd magyar szóbelivel indul az idei érettségi

bac2017

A tavalyinál pontosan egy héttel hamarabb, 2017. június 6-án, kedden kezdődik az érettségi vizsgasorozat. Június 6-án és 7-én a román szóbelire („A” próba), 8-án és 9-én, azaz csütörtökön és pénteken pedig a magyar szóbelire („B” próba) kerül sor.

Vigyázat, a szóbeli/gyakorlati próbák beosztása a későbbiekben is különbözik a tavalyitól! A második héten, június 12-én és 13-án, hétfőn és kedden zajlik majd le a számítástechnika vizsga („D” próba), rögtön utána pedig június 14–16. (szerda–péntek) között az idegen nyelvi készségek felmérése („C” próba). Egy hét szünet után június 26-án, hétfőn kezdődnek az írásbelik, de azokról részletesebben majd később. A teljes menetrendet IDE kattintva tekinthetjük meg.

Ami minket illet: június 6-án, kedden a XII. A, június 7-én, szerdán pedig a XII. B és XII. C osztály diákjai szóbeliznek románból (névsor szerint). A magyar szóbelin csütörtökön és pénteken ugyanilyen sorrendben jelennek meg a végzősök. A szóbelik (és később az írásbelik) terembeosztása a földszinti hirdetőtáblán van (lesz) kifüggesztve idén is. A román és magyar szóbeli helyszíne a könyvtárterem lesz.

A diákok legkésőbb egy órával a feltüntetett időpont előtt jelenjenek meg, és ne felejtsék otthon a személyi kártyájukat, vagy annak hiányában az útlevelüket. A vizsgaterembe segédanyagokat (füzeteket, könyveket, képlettárakat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása a vizsgáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket. Táskát, retikült, szatyrot és más hasonlót se vigyünk be a vizsgaterembe! Valamennyi vizsgáról videofelvétel is készül, amelyet az Arad Megyei Tanfelügyelőség ellenőriz le.

Végezetül néhány számadat: a XII. A, B és C osztály idei végzősei közül 54-en iratkoztak be az érettségi nyári vizsgasorozatára. Rajtuk kívül 12 korábbi csikys végzős is jelentkezett, akik közül 9 diák románból, 1 matematikából, 1 földrajzból, 1 pedig két tantárgyból is fog írásbelizni.

Időben jelentkezünk majd a további tudnivalókkal. Addig is: jó tanulást és sok sikert, érettségizők!