Helyesíró verseny Lakiteleken

tollas_tibor_lakitelek_sav

A Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny döntőjét idén november 15-én tartották meg Magyarországon a Lakiteleki Népfőiskolán. Ezen a versenyen III. és IV. osztályos tanulók vehettek részt. Egy tollbamondást írtak és egy Csíkos Éva által összeállított feladatsort oldottak meg, mindent a helyesen írás jegyében. 

A versenyen iskolánk III. osztályosai közül Kovács Bence Dániel, Trăncău Alice Ioana, Somodi Adrienn Szonja, Budacsek Tímea, Lészay Sarolta Emese és Szlauko Viviane (Bálint Erika Vanda és Cirják Izabella Márta tanítványai), a IV. osztályból pedig Rónai Boglárka, Marossy Gyopár és Rudolf Barnabás Joel (Kurunczi Enikő Magdolna tanítványai) vettek részt.

A Népfőiskola jól ismert helyszín a tanítók számára, de mert az utóbbi években felújítási munkálatok miatt más helyszínen rendezték meg a versenyeket, most az elsők között tapasztalhattuk, élhettük meg az immár háromcsillagos szállodaként működő Vendégház luxus minőségű szolgáltatásait.

A versenyt megelőző napon, az ünnepélyes megnyitó után élvezhettük a majdnem kétórás Nyelvi játékok című szórakoztató programot, és nem utolsó sorban az uszodát. Bár a felújított létesítmény immár szabadtéri gyógyfürdővel is kiegészült, hétfő lévén nem vehettük igénybe. (Az uszoda is csak a mi kedvünkért tartott nyitva.) Másnap, a verseny utáni eredményhirdetésig bejártuk a Népfőiskola területének minden zegét-zugát. Nagy sokára sikerült a Lezsák Sándorné, Pálinkó Gyuláné és Harmatos Áronné alkotta zsűrinek kiértékelni és rangsorolni a versenylapok eredményeit. Nem volt könnyű dolguk, hiszen, mint még soha, 60 gyermek mérte össze tudását, a helyesírásra való rátermettségét.

Részvételi oklevelet és egy mesekönyvet minden gyermek kapott, de a legjobbak a helyezést jelző oklevél mellett könyvcsomagnak is örülhettek. Egyéniben Rudolf Barnabás Joel IV. helyet ért el, a csapatban elért szép eredményért pedig a negyedikesek szinte egy kis könyvtárat hozhattak haza osztályuk számára. Hálás köszönetet mondunk a szervezőknek és segítőiknek, név szerint Vetróné Nagy Szilviának, a Lakiteleki Népfőiskola elnökének, egyben a verseny szervezőjének. Ugyanakkor megköszönjük a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, hogy hozzájárult az utazás költségeihez.