Regionális anyanyelvi vetélkedőn, Szegeden

gd-versenyesek_sav

Az Anyanyelvápolók Szövetségének szegedi csoportja és a Szegedi Gábor Dénes Szakgimnázium levelezős nyelvi vetélkedőt rendezett a Magyar Nyelv Napja tiszteletére a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra támogatásával. 

A verseny 2016 októberében zajlott, és három fordulóból állt: a versenyzők három csütörtökön át szorgalmasan letöltötték, kiegészítették és megoldották a rendezők által interneten közzétett feldatlapokat, majd a kétórás munkaidő leteltével még aznap vissza is küldték megoldásaikat.

Az 52 bejelentkezett csapatból 49 fejezte be sikeresen a versenyt, köztük, a szervezők nagy örömére, határon túli csapatok – óbecsei és aradi diákok – is. Iskolánkból két csapat jelentkezett: a Csengettyű (Dudás Izabella, Mester Zsófia, Nemczov Brigitte a X. A-ból, felkészítő tanáruk Rudolf Ágnes), valamint a IX. A-s Kuncogók (Mészáros Letícia, Spir Petra és Naschauer Kinga, felkészítő tanáruk Ruja Ildikó). Mindkét csapat tagjai nagyon ügyesen teljesítettek és szép pontszámot értek el.

A díjkiosztóra november 10-én került sor a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett ünnepi műsor keretén belül, a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában. Népdalokat, verseket és rövidebb zeneműveket hallhatott a közönség, amely elsősorban a versenyző diákokból és felkészítőtanáraikból állt. A legizgalmasabb pillanatokat természetesen az eredményhirdetés hozta el: a zsűri 14 csapatot díjazott, és nagyon örültünk, hogy a csikys Kuncogóknak sikerült beverekedniük magukat a dicséretesek közé. Az már csak megkoronázta rövid szegedi kiruccanásunkat, hogy még könyvesboltba is eljutottunk, ahonnan egyikünk sem jött el üres kézzel!