Képességvizsgán túl, középiskolai beiratkozás előtt a nyolcadikosok

Nyolcadikos_probavizsga_2016_kicsi

Az elmúlt héten, június 27–29. között vettek részt a nyolcadikosok a képességvizsgán, amelynek eredménye a IX. osztályba való beiratkozáskor is számít. Július 1-jén, pénteken délután hirdették ki a vizsga eredményét, s utána óvást is be lehetett nyújtani. (A kapott jegyeket iskolánkban senki nem óvta meg.) Július 9-én már a kilencedik osztályba való beiratkozás kezdődik. 

A képességvizsgára beiratkozott 21 nyolcadikos közül 20-an értek el 5-ös feletti átlagot, az alábbi eloszlásban:
– 9 és 10 között → 3-an;
– 8 és 8,99 között → 3-an;
– 7 és 7,99 között → 4-en;
– 6 és 6,99 között → 5-en;
– 5 és 5,99 között → 5-en.
A legjobb eredményt Spir Rebeka Petra érte el 9,65-ös átlaggal, őt Mészáros Letiția (9,18) és Naschauer Kinga (9,16) követi. Naschauer Kinga és Spir Rebeka Petra magyar nyelv és irodalomból 10-est ért el. Román nyelv és irodalomból öt, magyar nyelv és irodalomból három, matematikából pedig egyetlen diák ért el 9-es feletti átlagot. A képességvizsga csikys eredményeit ITT tekinthetjük meg.

Mostantól kezdődik a beiratkozás folyamata. A Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikos diákjait és szüleiket július 9-én, szombaton 11 órától 16 óráig várjuk az iskolába, hogy a megfelelő osztálykódok kiválasztásával beiratkozzanak. Július 20-án derül majd ki, hogy a diákok az elért eredményeik alapján milyen osztályba jutottak be. A beiratkozásról részletesebben az ITT található és letölthető felvételi tájékoztatóban olvashatnak. A Csiky Gergely Főgimnázium ősztől induló IX. osztályainak kódjait a felvételi tájékoztató 41. oldalán találhatjuk meg, de az egyszerűség kedvéért az alábbi képre kattintva is megnézhetjük őket.

csiky_kodok_beiratkozas_sav