Sport másként, különleges emberekkel

Special_Olympics_Arad_sav

Május 27–29. között (péntek délutántól vasárnap estig) a IX. C, XI. A, XI. B és a XII. A osztály összesen tizenkét diákja önkéntesként vett részt az értelmi fogyatékosággal élők romániai Speciális Olimpiáján (Special Olympics), amelyet a Special Olympics Románia Alapítvány, az Arad Municípiumi Polgármesteri Hivatal, illetve az Arad Megyei Tanács szervezett. 

Bepillantást nyertünk egy teljesen más világba, s közben mindnyájan sok élménnyel gazdagodtunk. Az Aradon első ízben megrendezett romániai paralimpián egy nyolcfős magyarországi csapat is részt vett, és nekik mi is segítettünk fordítással és útmutatással.

A speciális olimpia résztvevői a három nap alatt atlétikában, úszásban, tollaslabdában és bocsában (golyósport) mérhették össze ügyességüket. Mindenkinek szurkoltunk és csodálatos pillanatokat tapasztaltunk meg: például, egy mankós férfi első helyet ért el az egyik futás próbán. A sportolók senkitől sem vonták meg szeretetüket, jó sok ölelést kaptunk és egyikünknek még a kezét is megkérték. 🙂

A rendezvényről ITT is olvashatunk.

[Fotó: Ilona Judit]

« A 2 »