Búcsúztató a bentlakásban

Bentlakok_bucsuztatasa_sav

Május 31-én, kedden került sor a végzős bentlakók búcsúztatására a Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumában. A tizenhárom végzős a Hooligans együttes Küzdj az álmodért című dalát énekelve, batyuval a vállán vonult be a kollégium étkezdéjébe, a búcsúzó tizenegyedikesek pedig félkörben várták őket. 

Versösszeállítással kezdődött, majd az Egy szobor vallomása című jelenettel folytatódott az ünnepség. 13 vándorról szólt ez s a három végzős szerepében Simpf Erika (XII. A), Futó Ingrid és Mészáros Szilvia (XII. B) lépett fel. Musune Edina (XI. A) és Köteles Nikolett (IX. A) egy búcsúztató remixet énekelt, a végzősök pedig két meglepetés énekkel készültek, amelyet Laci bácsi gitárkíséretével adtak elő. Szomorú Sándor (XII. C) és Kócsó Alexandra (XII. B) néptáncában gyönyörködtek a jelenlévők, majd a tizenegyedikesek nevében Musune Edina, a végzősök nevében pedig Simpf Erika búcsúzott. „Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer 13 vándorlegény…” Így kezdődött Erika rendhagyó búcsúja, búcsúmeséje (amelynek szerzője a pedagógus néni, Sas Ibolya), és hogy miként folytatódik, azt IDE kattintva tudhatjuk meg.

Az ünnepélyt Hadnagy Éva igazgatónő zárta jókívánságaival. Ahogy az a lenti fotókon is látszik, a jókívánságok elején még vidáman nevettek, a végén viszont már meghatott arccal (sőt, néhol zsebkendők rejtekébe bújva) figyeltek a végzősök. Az ajándékok átadása után közös vacsora és buli következett.

[Fotó: Szilasi Róbert]

« A 2 »