Sapientia-bemutató a Csikyben

Sapientia_bemutato_sav

2016. február 26-án a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem négytagú küldöttsége érkezett a Csiky Gergely Főgimnáziumba, hogy tizenegyedikes diákoknak népszerűsítsék, velük megismertessék az intézményt. 

A Sapientia EMTE egy 2000-ben alapított, önálló, magyar tannyelvű romániai magánegyetem, kolozsvári, marosvásárhelyi és csíkszeredai helyszínnel. Működésének fő támogatója a magyar állam.

Kalamár Gáspár Gábor, az egyetem PR (public relations, közönségszolgálati) felelőse három hallgató segítségével mutatta be a szakcsoportokat. A hallgatók egy-egy kisfilmet vetítettek a három helyszínről, majd külön-külön is bemutatták a karokat, megemlítve a cserediák-programokat és a jó hangulatú diákéletet is.

Öt okot soroltak fel, amiért érdemes lehet az EMTÉ-re felvételizni:

  • magyar nyelvű oktatás, magyar nyelvű ügyintézés;
  • akkreditált egyetem;
  • minőségi oktatás, megbízható tudás;
  • megfizethető ár;
  • jó hangulat, pezsgő diákélet.

A résztvevő diákok egy-egy felvételi tájékoztató füzetet is kaptak az egyetem különböző karairól. Az előadás végén a küldöttség tagjai a feltett kérdésekre is válaszoltak.

Ha nem csak virtuálisan, hanem élőben is meg szeretné valaki látogatni az egyetemet, azt megteheti az Iskola másként hetén, amikor az egyetem nyílt napokat rendez mindhárom helyszínen (Kolozsvár, Marosvásárhely, Csíkszereda), s ezekre szeretettel várnak minden érdeklődő diákot. További információkat a http://www.sapientia.ro/hu oldalon olvashatunk.

[Fotó: Csomós Roland]

2 hozzászólás a(z) “Sapientia-bemutató a Csikyben” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.