Szombaton: Alapkövek – Szilvágyi Zsolt könyvének bemutatója

Szilvagyi_konyvDecember 19-én, szombaton, 17.00 órától kezdődik iskolánk volt tanítványa, Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános Alapkövek című könyvének bemutatója a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében.

„A könyv nem a szófordulatok sziporkázásától eredeti, hanem életközelisége adja eredetiségét. A ma emberéhez szól. Napjaink kereső, olykor elbizonytalanodott emberéhez. Soraiból a lelkipásztor szava jut el hozzánk. A szerző elsősorban hívei körében érzi otthon magát. Érzi szívük lüktetését. Osztozik gondjaikban. Érzékeny problémáikra. Nem a mindig mindent jobban tudó egyházfi ujjmutogatását érezzük ki soraiból. A szerző sosem ítél, hanem buzdít, lelkesít. Útnak indít, de nem úgy, hogy önmagát állítja útjelzőként reflektorfénybe, hanem önmagát útitársként kínálja fel.” – írja Roos Márton temesvári megyéspüspök a könyv előszavában.

A kolozsvári Verbum kiadó gondozásában megjelent könyvet Ft. Király Árpád, marosi főesperes, arad-ségai plébános méltatja. A bemutatóra minden érdeklődőt szeretettel hívunk!