Mese, vonat, vers és tánc. A VII–VIII. osztályos tanulók karácsonyi műsora

Karacsony_VIIA_VIIB_VIII_sav

Az iskolai hét utolsó napján, ma került sor a VII–VIII. osztályos tanulók karácsonyi műsorára. Bár a karácsonyi előkészületekbe a kicsik-nagyok péntekre már picit belefáradtak, a hetedikesek és a nyolcadikosok töretlen lelkesedéssel adták elő a szeretet ünnepére készített műsorukat.

Az előadást iskolánk kórusa nyitotta meg Szabó Csilla zenetanárnő vezetésével, majd a VII. A osztály lépett színpadra a Mesés karácsony című darabbal. Ezt a Barbie mesés karácsonya című rajzfilm ihlette, de a színpadra való átdolgozását és a táncbetétek koreográfiáját az osztály tanulói készítették, osztályfőnökük, Erdei Emese tanárnő felügyelete alatt.

Adjudeanu Vivienne és Rákóczi Rebeka VII. B osztályos tanulók szavalata után a VIII. A következett egy, az osztályfőnökük, Fekete Karolina angoltanárnő által megírt darabbal. Ebben az osztály tanulói egy vonatot alkottak, amely karácsonyra hazafelé szállította utasait és az egyes állomásokon történtek érdekes dolgok. Lezárásképpen egy „poharas dalt” (Cup Song) is előadtak (I got my ticket for the long way round), hegedű kísérettel (!) és nagy sikerrel.

Hevesi Éva földrajztanár osztálya, a VII. B karácsonyi dalokra táncolt, majd egy kisfilmet is láthattunk, amelyben a diákok sorra elmondják, hogy mit jelent számukra a karácsony.

Tóthpál Eszter (VII. A) szavalata zárta a műsort, majd a Mennyből az angyal közös eléneklése közben ajándékot is kaptak a fellépők: az iskola szülői bizottsága részéről csokoládét, a Kelet-Európa Misszió nevű felekezetközi, nonprofit szervezet részéről pedig egy-egy ifjúsági képes bibliát, amelyet Back Mária vallástanárnő adott át.

Ez az est méltó befejezése volt az egész héten át tartó karácsonyi ünnepségsorozatnak.

Áldott karácsonyt mindenkinek!

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »