Aradi Magyar Napok – 2015.

Obeliszk_oktober_6_2014Közeledik az Aradi Magyar Napok idei rendezvénysorozata. Az alábbiakban csak kedvcsinálóként tallózunk a gazdag programból.

Szeptember 29-én, kedden Matekovitsné Korodi Mária tanár, iskolánk egykori aligazgatója Hídverés című könyvét mutatják be a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében.

Október 2-án, pénteken, a Szabadság-szobor Egyesület Napján, délelőtt 11 órakor Ifjú helytörténészek találkozója lesz a Tóth Árpád teremben. Ugyanott, 17 órakor dr. Kovách Géza, iskolánk egykori legendás tanára tudományos munkásságával foglalkozó kötet bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők.

Október 3-án, szombaton kerül sor a XIII. Alma Mater Véndiák-találkozóra.
9 órakor kezdődik a már hagyományos ökumenikus istentisztelet a belvárosi minorita templomban, 10.15 órakor pedig a véndiákokat üdvözlik a Csiky Gergely Főgimnázium, illetve a Mihai Eminescu Általános Iskola (volt Zárda) udvarán.
10.30 órakor Ficzay Dénesre emlékezünk a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. Közben kerül sor a nemzedékek találkozójára és osztálytalálkozókra a Csiky Gergely Főgimnáziumban.
20 órakor véndiák-bál zárja a napot, ugyancsak a Csiky dísztermében.

Október 5-én, hétfőn, az Aradi Kamaraszínház szervezésében mutatják be a Ioan Slavici Színházban a Tizenhárom című táncjátékot, amely az Aradi Kamaraszínház, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és a szabadkai Juhász zenekar közös produkciója.

Október 6-án, kedden 16 órakor a Vesztőhelyen kerül sor a tisztelgésre és koszorúzásra, 19 órakor pedig Kodály Zoltán Psalmus hungaricus című kórusművét adja elő az aradi Filharmónia zenekara és a Magyar Nemzeti Énekkar (Budapest), Antal Mátyás karnagy vezetésével, az arad-belvárosi római-katolikus templomban.

Az Aradi Magyar Napok teljes programját a Nyugati Jelen, illetve az Aradi Hírek internetes oldalán tanulmányozhatjuk.