Játszva tanulás, ismerkedés, szórakozás – SuliJó Tábor, 2015

SuliJo_Tabor_2015_sav

Április tájékán hirdette meg az első SuliJó Tábort a Hunyad megyei Algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központ, mely elsősorban V–VIII. osztályos erdélyi diákoknak szólt, akik 8 különböző tábori ház egyikébe jelentkezhettek. Ezen házak mindennapi tevékenységet, feladatokat kínáltak a jelentkezőknek. 

A tábor június 29. és július 4. között zajlott, az alacsony érdeklődés miatt azonban csak 4 ház tudott megalakulni. A tábor szervezői csapatában iskolánk két diákja is részt vett, ők osztályukkal már kétszer nyerték el az Erdély Legösszetartóbb Osztálya címet, melyet ugyancsak a SuliJó hirdetett meg. Bortoș Júlia és Sipos Szilárd (XI. C) a Paparazzik házának vezetői voltak, s az ő feladatuk volt a saját házuk tevékenységének lebonyolítása, fotózás, a tábori rádió vezetése és a tábor eseményeit megörökítő blog írása.

Az első tábori nap az ismerkedésről szólt, az este elérkeztével pedig egy rövid beavatási szertartáson vett mindenki részt, ahol a diákok jobban megismerhették a házak vezetőit. A második napon már elkezdődtek a háztevékenységek. A reggeli ébresztést a tábori rádió biztosította, melyet a paparazzik vezettek. Ezután mindenki háztevékenységre indult, mely naponta 3 órán át tartott. A kísérletezők különböző savak maró hatását figyelték meg, rakétát építettek, kristályokat növesztettek, elektromotort és sugárhajtóművet készítettek. A séfek minden nap új finomságokkal kedveskedtek a többi táborozónak, ezeket délután lehetett megvásárolni a tábor kávéházában, a Pendülőben. Az álarcosok legtöbbször a körtemplomba elvonulva énekeltek, improvizációs feladatokat végeztek, verseket és dalokat írtak. A paparazzik már-már médiaszakemberekké váltak a hét alatt, hiszen ők rádióztak, fotóztak, képzeletbeli blogot írtak, bulvárcikkeket fogalmaztak meg, és sok-sok interjút készítettek a többi táborlakóval és a szervezőkkel.

A délutánokat legtöbbször sporttal töltötték ki a diákok, de volt, amikor ideiglenesen elindult a Trendszetterek háza, ahol kreatív ruhakölteményeket készítettek a lányok, egy másik napon pedig az Ecolenderek háza alakult meg, ahol ötletes virágcserepeket és pompomokat gyártottak a leleményes diákok. Szórakoztató kvízjátékok, pizsamás buli, plüssmaci-szépségverseny, tábortüzes éneklés és csoportos játékok töltötték ki az esti órákat.

A tábor utolsó napja nyílt nap volt, amikor mindegyik ház „növendéke” bemutathatta a szülőknek, rokonoknak, hogy mit tanult az elmúlt napok háztevékenységei alatt, majd a közös nagy ebéd után mindenki elbúcsúzott a házvezetőktől, szervezőktől. A résztvevő diákok szép emlékekkel, a szervezők pedig azzal a reménnyel búcsúztak, hogy jövőre mindenki visszatér majd a következő SuliJó Táborba.

[Fotó: Bortoș Júlia]

« A 2 »

Egy hozzászólás a(z) “Játszva tanulás, ismerkedés, szórakozás – SuliJó Tábor, 2015” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.