Bivalyfarm, biciklizés, szél és sok nevetés Pécskán

Pecska_Bivalyfarm_sav

Kedden, április hetedikén a IX. A osztály a reggeli vonattal, álmosan, Pécska felé tartott, ahol már várta őket az egyik oszálytársuk, pontosabban jómagam. Az állomástól mikrobusszal (vagy aki akarta, gyalog) indultunk el úticélunk, a bivalyfarm felé. 

A szél miatt többen választották a mikrobuszt, de voltak, akik Zabán István és Lehoczky Attila tanár urak kíséretével gyalog indultak útnak. Az úticélt elérve először egy előadást hallgattunk meg a farm keletkezésének körülményeiről, majd egy rövid bemutató következett Pécskáról. Ezt követően teljes élvezettel próbáltuk ki az öko-biciklit, amely által termelt energiával vetítőgépet is működtetnek, de az interaktív tévéket is élvezettel nyomkodtuk.

A különleges alakú épület fűvel borított tetejére is felmászhattunk, majd reggeliztünk, méghozzá pécskai kenyeret, hagyományosan, zsírral megkenve, paprikával megszórva, hagymával és házilag elkészített szalámival tálalva.

Kiadós séta után (kb. két óra!) megérkeztünk egy erdőszéli vadászházba, ahol egy apukának köszönhetően ebédként szabadban sült miccset ehettünk. Az erdőn keresztül visszasétáltunk a bivalyfarmra, ahol megkaptuk a bicikliket, amelyekkel a környéket is felfedezhettük.

Az élményekkel teli nap végén fáradtan, de vidáman indultunk az állomásra, a szél miatt mikrobusszal. „Vendégeim” nagyon jól érezték magukat Pécskán, és megígérték, hogy nyáron is eljönnek.