[Karácsonyi Szünet] IL DIVO – ünnepi hangok

Il_DivoAz Il divo opera-pop formáció szellemi atyja és egyben producere a tehetségkutató műsorok fekete báránya, Simon Cowell. Neki köszönhető a multinacionális kvartett létrehozása, az egykori Három Tenor (José Carreras, Placido Domingo és Luciano Pavarotti) stílusát újraélesztve és tovább fejlesztve. Az együttest 2003-ban, hosszas válogatás után négy különböző ország négy tehetséges énekeséből állította össze. A tagok: Sébastien Izambard (francia popénekes, dalszerző, gitáros és zongorista), Carlos Marín (spanyol bariton, Alfredo Kraus, Monserrat Caballe és Jaime Aragall mesteriskoláiban tanult énekelni), David Miller (amerikai tenor, az Oberlin konzervatóriumban szerzett operaénekesi diplomát és mesterfokozatot), illetve Urs Bühler (svájci tenor, Luzernben zeneakadémiát végzett, majd az Amszterdami Konzervatóriumban végezte el tanulmányait).

A siker nem váratott magára, a négy emberbe bújt csoda azonnal meghódította a közönséget. Az énekesek nemcsak hangjukkal nyerték meg a publikumot, sikerükben az is szerepet játszott, hogy kimondottan jóképűek, sőt Armani öltönyükkel igazi elegáns feelinget adnak minden fellépésüknek.

Az Il Divo hatalmas nemzetközi sikereket ért el, mind lemezeik eladási számát, mind a slágerlistákon való helyezéseket, illetve a teltházas koncertjeik nézőszámát tekintve. Sikereik elismeréseként idén tavasszal a rangos Classic Brit Awards-on az „Évtized Előadója” díjat vehették át.