Itt vannak, megjöttek – idén is!

Webszerkesztok_2014_2015_sav

Mármint a weblap-szerkesztők, mind a tizenhatan. Igen, jól olvastátok, 16-an! (Sőt, már 17-en. 2015. júniusi adat!) Többen, mint tavaly, mert a tennivaló is jóval több, mint tavaly: beszámolók, riportok, interjúk, fotózás és videózás, a weblap szerkezete – és még sok minden más is. Vannak köztük „idősebbek”, tapasztaltabbak, de vannak „újoncok” is, akik alig várják, hogy bizonyíthassanak. (Sőt, néhányan már bizonyítottak is az elmúlt hetekben.) Hogy kinek mi a feladata, azt az alábbiakban ők maguk fogalmazzák meg. Fogadjátok szeretettel, és segítsétek őket a munkájukban, hisz közös célért, a MI iskolánkért tevékenykednek. Végzős elfoglaltságaik miatt a tavalyi szerkesztők közül Bakai Kitti és Pop Reghina (XII. C) „letették a (web)lantot”. Nekik megköszönjük az elmúlt évi munkájukat. Lássuk tehát az idei szerkesztők bemutatkozását. 

Bacsilla_SandorBacsilla Sándor vagyok, a X. A osztály tanulója. Fotósként-videósként tevékenykedem az iskola weblapjánál. Még tavaly jelentkeztem erre a pozícióra, hogy megörökítsem az iskolában a különböző eseményeket. Szabadidőmben általában tájakat, eseményeket, életképeket és portrékat fotózok. Szeretem ezt a munkát, ezért lelkesen is végzem. Remélem, a jövőben többet is jelent majd nekem ez a szakma, mint hobbi.

Bognar_TundeA nevem Bognár Tünde és immár tizenkettedik éve koptatom a Csiky padjait. A tizenegyedik évben kaptam meg a lehetőséget, hogy a suli-weblap egyik szerkesztője legyek, és mint látjátok, még mindig itt vagyok. Bizony-bizony már egy éve vagyok a Netkurkászotok… hogy telik az idő… Közben, persze, sok dolog történt, az érdeklődési köröm listájára a filmen, zenén, irodalmon kívül mára a média is felkerült, valamint, ahogy Doba tanár úr mondja, az elmélkedés… mindenről. Úgyhogy idén is együtt fogunk elmélkedni. Let’s do this!

Bold_BarbaraBold Barbara vagyok, a X. A egyik lelkes tanulója. Hobbijaim: rajz, olvasás, filmek, zene és gyűjtögetés (könyvek, és olyan dolgok, amiket normális ember nem tartana a házában: töltényhüvelyek, Lego Bionicle, illetve egynéhány koponya). Azaz minden, ami egy 16 éves tinédzser lázadó éveit jellemezheti. Ha. Ha. Másodállású (száguldó) riporter, immár egy éve, illetve a LiteraTúra rovat szerkesztője vagyok.

Bortos_JuliaBortoș Júlia vagyok, a XI. C osztály tanulója. Kedvenc időtöltéseim közé tartozik az olvasás, az írás, a rajzolás, a sport, és a fotózás. Lassan három éve fotózok. Az elején azt hittem, hogy ez csak hirtelen fellángolás, majd úgyis megunom, de mégsem. Mára már az életem részévé vált, nem tudok elszakadni tőle, s nem is kell. Szeretek megörökíteni olyan részleteket, amiket nem lehet visszahozni soha – egy mosolyt, egy gesztust, egy tekintetet. A 2014–2015-ös tanévben is „Sólyomszem” leszek, tehát találkozunk a fényképezőgép másik oldalán! 😀

Cara AlessioA nevem Cara Alessio, és a XI. A egyik természettudósa vagyok. A honlapunk szerkezetéért, működéséért és külalakjáért felelek. Egyszóval: a honlap „Építésze” vagyok.

 

 

Csomos_RolandA nevem Csomós Roland, X. A osztályos tanuló. Hobbijaim közé sorolhatom a röplabdázást, kosárlabdázást és természetesen a fényképezést is. Ragadozó kollégáimmal próbáljuk megörökíteni nektek iskolánk legérdekesebb pillanatait. Tehát „Sólyomszem” vagyok!

 

Czank_VivienCzank Vivien vagyok, a X. A osztály tanulója. Legkedvesebb hobbijaim közé sorolom a sport-újságírást, riporterkedést. Ez az életem legfőbb célja, ezt a szakmát szeretném folytatni a jövőben. Nagy örömömre, ezt az utat el is kezdhetem építeni, az iskola weblapjának hivatalosan most induló sportrovatában. Rövid beszámolókat, interjúkat írok olyan sporteseményekről, amelyek a Csikyben zajlanak, vagy amelyeken csikysek is részt vesznek. Én leszek tehát a „Spori”!

Kurunczi_EnikoKurunczi Enikő vagyok, a IX. A osztály tanulója. Nagyon szeretek fotózni, de beszélgetni és sztorikat írni is, ezért leszek a jövőben iskolánk weblapjának egyik fotósa és „Száguldó riportere” is egyben. Nagyon örülök, hogy mostantól a weblapszerkesztők tagja lettem és remélem, hogy mindkét feladatban helytállok majd. 🙂

Musune_EdinaMusune Edina vagyok, a X. A tanulója. Szeretem a biológiát és ezért is iratkoztam természettudományok osztályba, szeretem a zenét, illetve a könyveket, amik által úgymond lelkileg épülhetek. Továbbá szeretek közösségben lenni, így minden évben részt veszek egy táborban. Mit nem szeretek? A lista hosszú. Örülök, hogy megkaptam a „Lakótárs” rovatot, igyekszem minél leleményesebb lenni, hogy a bentlakás életét bővebben, színesebben is írásba önthessem.

Papp AnabellaPapp Anabellának hívnak, 16 éves vagyok és a XI. C-ben tanulok. A weblapra mint „Sólyomszem”, vagyis fényképész jelentkeztem immár 1 éve, amit nem bántam meg. Nagyon szeretek a természetben járni és fényképezni.

 

Pattus_DorottyaPattus Dorottya vagyok, a IX. A tanulója. Szeretek fotózni, ezért is jelentkeztem a web-szerkesztőség fotósának. Idén én is fotózni fogok az eseményeken és remélem, tetszeni fognak a képeim!

 

 

Pacurar_ArianaNevem Păcurar Ariana és a XI. A-ba járok. Imádok érdekes, jópofa videókat nézni az interneten, ezért gondoltam úgy, hogy kipróbálom a „Médium” feladatot. Hetente (vagy sűrűbben) frissítem majd a Szünet rovatot. Kedves diákok (is!), remélem, hogy mostantól nem csak megnézni fogjátok a videókat, hanem esetleg hozzá is szóltok. Igazán nem ártana, mivel kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.

Rostas_SzandraRostás Szandra vagyok, a XII. A osztály tanulója. Hobbim a fotózás, ezért még egy kis ideig én is erősítem a „Sólyomszemek” csapatát!

 

 

Sipos_SzilardSipos Szilárd vagyok, a XI. C osztály tanulója, és második évemet kezdem szerkesztőként itt, a Csiky-weblapon. Rendszerint beszámolókat, néha interjúkat olvashattak tőlem eddig az érdeklődők, ez ezután is így lesz. Szeretem a vígjátékokat, szeretek zenét hallgatni, és amint tehetem, a barátaimmal együtt lógok (persze, nem a tanórákról). Ami a riporteri munkámat illeti, idén próbálok még lelkesebben dolgozni, remélem sok érdekes cikket írhatok majd meg a billentyűzetemmel, amit minél többen el is olvasnak! 🙂

Szilasi_RobertSzilasi Róbert vagyok, a X. A tanulója. Kedvenc tantárgyam az informatika, ezért is jelenkeztem az „építészi” állásra. Remélem, hogy segítségül szolgálhatok a weblap fejlesztésében.

 

 

Tarko_TinaTarkó Tina vagyok, a XI. A természettudományok szakos tanulója. Mindent imádok, ami nem hétköznapi vagy kis mértékben is elüt a hétköznapok egyhangúságától, ezért is figyelek fel minden érdekes dologra, ami az interneten felbukkan. Szeretek fantasy könyveket olvasni, filmeket nézni és rajzolni. Örülök, hogy megkaptam a Netkurkász szerepet, remélem, nem fogok senkit sem untatni, sőt…

Toth_YvettA nevem Toth Yvett. A IX. A osztályba járok. A weblapszerkesztésen belül az egyik riporteri „állást” töltöm be, mivel a hobbim a történetírás és minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos.

 

 

Tothpal_BelaTóthpál Béla vagyok és a XI. A osztályba járok matematika–informatika–intenzív angol nyelv szakra. Weblap-riporterként második éve tevékenykedem. Az tetszik benne, hogy mindig az események sűrűjében lehetek, ott vagyok, ahol valami izgalmas történik. Otthon, a tudósítások megírásakor pedig ismét átélhetem az eseményeket, eszembe jutnak az egyes momentumok. Tavaly óta nagyon jó kis csapat állt össze, amelyben szívesen dolgozunk együtt. 🙂