545!

Sulijo_penzgyujtes_XIC_sav

Kitaláltátok már, hogy mit jelenthet a címben szereplő szám? Nem, ez nem Leóthükidasz spártai király születési éve (illetve az, csak mi nem erre gondoltunk). Ez bizony az az összeg, amit egyetlen délelőtt adományoztatok ti, kedves csikys diákok, tanárok, és mindenki, aki hozzájárult a hétfőn meghirdetett kezdeményezés sikeréhez! Mindezt nagyon szépen köszönjük! 

Számunkra (XI. C osztály) is hihetetlen volt, hogy ekkora összeget számoltunk a gyűjtés végén, ezért újra megszámoltuk (nem volt egyszerű), és másodjára is ez az összeg jött ki. Nagyon örülünk, hogy van összetartás az iskolában, és nem fordít senki sem hátat, mikor adományozni kell, még akkor sem, ha a cél nem teljesen világos. De megnyugtatunk mindenkit, hogy tényleg jó cél érdekében történt a keddi gyűjtés, és novemberben tényleg ki fog derülni, hogy mi is ez a jó cél, és tényleg, tényleg, tényleg… 🙂

Egyvalami maradt már csak hátra, hogy elmondjuk, ki hozta be egyszerre a legtöbb aprót, ezzel megnyerve az Enigma utalványát. 40 lejjel és néhány banival Kovács Ernő (XII. A) lett a gyűjtés „hőse”. Nagy köszönet jár neki (is), hogy ilyen bőkezűen adakozott! A XI. C most visszavonul, de hamarosan újra jelentkezünk!

[Fotó: Valaki a XI. C-ből!]