Halihóóóó! Itt az új tanév az intriben is!

Kilencedikes_bentlakok_sav

Ismét kitárta kapuit az intri, befogadva a „hosszú” nyári vakációról érkező diákokat. A bentlakók újra megtöltötték a kollégiumot hangos nevetéssel, illetve a nyári élmények felidézésével.

Mindenki elmesélte a szobatársának, hogy idén nyáron merre látogatott el, hány koncerten, bulin vett részt, esetleg kikkel volt együtt táborozni. Természetesen a tanulásról is szó esik, hiszen hálával tölt el, hogy a kollégium segítséget nyújt azoknak a diákoknak, akik távolról érkeztek, hogy saját anyanyelvükön tanuljanak tovább a középiskolában is. 

Azonban ne felejtsük el, hogy a bentlakás nem csak „hazavár” diákokat, hanem új tagokkal is bővül. Szeptemberben 8 kilencedikes érkezett, akik közül többen már meglehetősen megbarátkoztak a környezettel és teljes gőzerővel készülnek a gólyabálra, mások még próbálnak beilleszkedni és új barátságokat kötni. A pedagógusok már az első héttől betartatják a szabályzatot, még ha némelyik kilencedikesnek nehezére is esik ez. Nekik mi, a „nagyobbak” is segítséget nyújtunk a beilleszkedésben, és abban, hogy jobban megismerjék az intris életet.

Kikértem néhány „gólya” véleményét, ők pedig örömmel válaszoltak.

Péter Adél: „Számomra az, hogy bentlakó lettem, egy új élmény, mivel új társaságba kerültem és új barátokat szerezhettem. Négy hét alatt sikerült megszoknom a környezetet és rájöttem, hogy szeretek itt lenni. A legjobban az tetszik, hogy minden héten, szerdán van kimenőnk és mehetünk a városba. Nagyon jól érzem itt magam, remélem, hogy továbbra is így marad.”

Beghean-Marian Ilie: „Nekem nagyon tetszik az intri, mert sikerült kedves emberekkel megismerkednem. Az tetszik a legjobban, hogy délután meditáció előtt focizhatunk a fiúkkal, mi így töltjük a szabadidőnket.”

Dávid Norbert: „Nekem nagyon tetszik a kilencedik osztály, mivel sikerült elég könnyen beilleszkednem és a tanulás is jól megy. Az első pár hétben bennem is megvolt az a félelem, ami minden diákban van, amikor egy ilyen nagy változás történik az életünkben, de a körülöttem lévők segítettek azzal, hogy befogadtak és most már elég jól érzem magam. Az intriben az első két hét volt a nehezebb, de már sokkal felszabadultabb vagyok és kezdem élvezni is!”