Gyulai barátokkal a hétvégén

gyula_sav

Május 25–28. között, immár második alkalommal, az Arad–Gyula Kézfogások projekt keretében iskolánk 40 diákja látogatott el Gyulára, az Erkel Ferenc Gimnázium diákjaihoz, Spier Tünde és Páll Mária tanárnők kíséretében. 

Gyulán ismerős arcok fogadtak minket az iskolában. Hogy megtudjuk, hogyan is telnek a magyarországi barátaink hétköznapjai, magyar, matematika vagy történelem órán vehettünk részt a gyulai diákokkal együtt, majd délután az Almásy-kastélyt látogattuk meg, ahol a megszokott múzeum helyett egy lenyűgözően modern kiállítást találtunk.

Pénteken Békéscsaba-nap volt a program, ahol a Munkácsy-múzeum és egy tartalmas városnézés után a Csaba-centerben töltöttünk el némi időt, mindenki nagy örömére. Útban visszafelé a pósteleki Széchényi–Wenckheim-kastélyt és a körülötte levő parkot is megtekintettük, majd egy egyedi élményben volt részünk: Piskolty Kevin, IX. osztályos diák drift-bemutatója után egyenként beülhettünk a kocsiba, és pár nagyobb kört téve megtapasztaltuk, milyen lenyűgöző érzés is a drift.

Másnap délelőtt a gyulai várban többek között sólyomreptetésre volt lehetőségünk, korabeli ruhákba öltöztünk, délután pedig csapatunk egyik része az Aquapalotában töltött el néhány órát, míg a többiek a belvárosban időztek. Az érdekes programok mellett természetesen az esték is felejthetetlenül teltek, a gyulai diákokkal együtt a jókedv végig garantálva volt. Vasárnap reggel fájó szívvel indultunk haza, nehezen hittük el, hogy ilyen hamar véget ért ez a pár nap, viszont a régi vagy új barátokat és élményeket biztosan nem felejtjük el.

Köszönjük szépen Fodor György tanár úrnak és az erkeles diákoknak a fogadtatást, és már alig várjuk, hogy jövőre ismét találkozhassunk.

[Fotó: Bartó Vanessza]

« A 2 »