Csikys matekesek a nemzetközi „porondon”

Matekversenyeken_sav

Az áprilisi hónap sem volt eseménymentes a fiatal matematikusok számára. Nemzetközi szinten is megmutatták, hogy megállják a helyüket.

Április 20-án Szegeden a Makkosházi Matematikaversenyen vehettek részt azok a diákok, akik a Zrínyi Ilona matematikaverseny idei legjobbbjai között voltak. A nyolcadik osztályból  Kurunczi Viktória, Kutnik Andrea Virág, a hetedikből Spir Rebeka Petra, a hatodikból Mészár Anna Orsolya, az ötödikből pedig Back István Levente képviselték iskolánkat. Mindannyian nagyon jól szerepeltek, sőt Back István Leventének sikerült elhoznia az V. osztály vándorkupáját (lásd a lenti fotókat!). Maximális pontszámmal sikerült elérnie az első helyezést. A verseny komolyságát mutatja, hogy két maximális potszámú dolgozat volt az ötödik osztályban, de mivel csak egy kupa van, a zsűritagok, átnézve a dolgozatokat és figyelembe véve a feladatmegoldások szépségét is, úgy döntöttek, hogy Leventének még adnak egy plusz pontot, s ezzel ő lett a kupa boldog tulajdonosa. Ugyancsak Back István Levente volt az, aki május 7-én, ugyancsak Szegeden, részt vett egy levelezős verseny utolsó fordulójának eredményhirdetésén, ahol harmadik díjjal jutalmazták.

Április 30. és május 3. között Nagyváradon került megrendezésre a Magyar Gimnáziumok Nemzetközi Matematikaversenye. Az országos szakaszról Back István Levente, Mészár Anna Orsolya és Kurunczi Viktória jutottak tovább. Magyarországi, kárpátaljai, felvidéki diákokkal mérték össze a tudásukat és mindannyian díjazottként – Viki harmadik helyezéssel, Levente és Anna pedig különdíjjal – jöttek haza a nemzetközi fordulóról.

Az idei matekversenyek kiemelkedő eredményei is azt mutatják, hogy vannak olyan diákok, akik nagyon jól boldogulnak a „tudományok királynője”, a matematika a birodalmában. Gratulálunk nekik! Jó munkát az előttük álló néhány iskolai hétre, Andinak és Vikinek pedig sok sikert a nyolcadik osztályos vizsgákhoz.

Az alábbi fotókon a Makkosházi Matematikaverseny díjazottjait, illetve a Magyar Gimnáziumok Nemzetközi Matematikaverseny csikys résztvevőit látjuk, Czeglédi Csilla matematikatanár társaságában.