Díszbeszédek idén sem, díjakból még több! – Reálosok tanévzárója

Evzaro_9_11_2014_sav

A tavalyi reálosok évzárójához hasonlóan idén is kötetlen módon történt ez a sokak által várt örömünnep, mely díszbeszédektől mentes volt, ám kiosztott díjakban annál inkább bővelkedett. Június 19-én, az iskolában párhuzamosan történő évzárók miatt félórás csúszással, délelőtt fél 11-kor kezdődött az oldott hangulatú és családias tanévet záró és vakációt nyitó ünnepség a Tóth Árpád-teremben.

A tanév vagy a tanévzáró lesz idén hosszabb?” Ezzel a kérdéssel nyitotta meg az eseményt Ruja Ildikó, a X. A osztályfőnöke, aki a már megszokott módon műsorvezető is volt az elméleti osztályok évzáróján. Nem volt véletlen a kérdés, hiszen a gazdájukra váró jutalmak hatalmas sora borította el az asztalt, melyeket bizony nem kis időbe telt kiosztani.

A műsorvezető rövid köszöntője után máris következett a jutalmazás, mely minden osztálynál egy rövid évértékelővel kezdődött, és a díjak kiosztásával folytatódott. A IX. A osztályfőnöke, Nyári Andrea csendesnek, de egyben nagyon erősnek és aktívnak jellemezte osztályát. Az I. tanulót, Ilona Juditot lelkesedése és szorgalma 9,88-as átlagig repítette. II. díjat kapott Sipos Walter, és kemény munkájáért III. díjat ért el Szilasi Róbert. További 5 diák dicséretet, illetve különdíjat kapott.

Következett a X. A osztály. Ruja Ildikó hosszúnak és nehéznek élte meg az idei tanévet, szerencsére díjakban bővelkedő diákjai enyhíthetik a kellemetlen emlékeket. Megosztott I. díjjal és 9,83-as átlaggal zárta az évet Ilona Eszter és Sisa Rihárd, II. díjat kapott Juhász Dóra Katalin, III. díjas pedig Cara Alessio lett. További 9 diák kapott dicséretet.

A XI. A erre a kis időre pótosztályfőnököt kapott László Anette személyében, és az évértékelőt Czernák Endre mondta el, aki személyes élményeiről beszélt. „Benőtt a fejünk lágya!” – mondta, és erre hangos hahotázással reagáltak a tanárok és diáktársak, bár egyesek tekintetében egyetértés látszott. A tizenegyedikesek már nagyon várják a következő évet (vagy mégsem?…), ám előbb a díjkiosztást kellett megvárniuk. I. díjat Kovács Henrietta érdemelt, kinek átlaga 9,8 lett az idei tanévben. II. helyen Horváth Szilvia zárt, III. díjat pedig Tóth Blanka Viktória kapott. Dicséretben részesült további 6 diák.

A különdíjak kiosztását Hadnagy Éva igazgatónő kezdte, aki az évfolyamelsőket – Ilona Judit (IX. A), Ilona Eszter (X. A), Sisa Rihárd (X. A), Kovács Henrietta (XI. A) – Wieser Tibor-díjjal jutalmazta. De a tantárgyversenyeken való részvételért, illetve eredményes szereplésért is osztottak (nem kevés) jutalmat. Román versenyek, Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny, Implom József Helyesírási Verseny, angol versenyek, számítástechnika olimpiász, nemzetközi rajzversenyek, megyei ökológia verseny, a Theatrum Mundi fesztivál fotóversenye, Utazás Európában – nem megszámlálhatatlan, de nagyon sok diák örülhetett a sikeres versenyzésért járó jutalmaknak.

Az iskola diáklapja, azaz a Csiky-Csuky szerkesztéséért 5 (reálos) diák, iskolánk honlapjának egész éves szerkesztéséért 13 (nem csak reálos!) diák, a Bánsági diákok II. kisfilmfesztiválján való részvételért pedig 8 (szintén nem csak reálos) diák kapott elismerést, azaz kitüntető oklevelet és finom csokit.

A hosszú díjkiosztó után nem maradt más hátra, mint az igazgató asszony rövid záróbeszéde, aki megköszönte az egész éves munkát, és kellemes vakációt kívánt mindenkinek. Következett a Himnusz, majd mindenki felszabadultan tért haza, tudva azt, hogy egyeseknek beérett a várt gyümölcs, mások pedig szeptemberben újra nekiállhatnak dolgozni, hogy jövőre a díjazottak között jelenjen meg nevük. Június 26-án ugyanitt folytatjuk, akkor már a szaklíceumi osztályok tanévzáró ünnepségével!

(Megjegyzés: ahogyan a gimnazisták tanévzárójáról szóló cikk végén is feltüntettük, a díjazottak, dicséretben, illetve különdíjban részesültek teljes listáját, annak hosszúsága miatt, külön cikkben fogjuk közzétenni a szaklíceumi osztályok tanévzáró ünnepségét követően.)

[Fotó: Bacsilla Sándor, Bortoș Júlia, Ilona János]