Tanévzáró a gimnazisták számára is [Javítva]

Tanevzaro_5_7_2014_sav

Június 20-án, csütörtökön az ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulók remélhetőleg utoljára lépték át a hőn szeretett iskola kapuját és szeptemberig felé sem néznek.

A kisudvaron felsorakozott népes társaság Bitai Vivien (VII. B) műsorvezetésével 9 óra körül kezdte meg az idei tanév záró ünnepségét, s hamar kiderült, hogy ők is, akárcsak az elemi iskolás nebulók, rendkívül sokoldalúak. Az ünnepséget Hadnagy Éva igazgatónő nyitotta köszöntő beszédével, majd Mészár Anna Orsolya és Tóthpál Eszter szavalata következett. Ezután, az időt nem húzva, az osztályfőnökök és a különböző tantárgyakat oktató tanárok rátértek a díjazásokra.

Az V. A osztály osztályfőnöke, Spier Tünde, büszkén adta át a tanulók dicséreteit, díjait s legfőképpen az osztályelső Mészár Anna Orsolyának járó díjat, aki 10-es átlaggal végzett. Ő, illetve a második helyezett Tóth Tibor Richárd, illetve a harmadik helyezett Tóthpál Eszter is sok versenyen kiválóan teljesített, mint például a Matematika Kengurun, a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen, a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen, a Fürkészen, a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, ahol nem csak a megyei, hanem sokszor az országos szakaszon is képviselték iskolánkat.

Az V. B osztályban Hevesi Éva emelkedik a hierarchia csúcsára, ezért osztályának ő osztotta ki óriási büszkeséggel a jól vagy nagyon jól teljesítő tanulóknak a megérdemelt díjat. Ebben az osztályban Adjudeanu Vivienne Orsolya, Rákóczi Rebeka (megosztott első díjasok), Fodor Tímea Gabriella (II. díj) és Varga Gabriella Dalma (III. díj) lettek a legjobb tanulók. Ők és a nem kevés dicséretes is rengeteg versenyen képviselték iskolánkat, ahol kimagasló eredményeket értek el.

Erdélyi Kinga, a VI. osztály osztályfőnöke is sok díjat és oklevelet osztott ki. Ott Spir Rebeka Petra, Mészáros Letiția Izabella és Naschauer Kinga Beatrix nyújtották a legnagyobb teljesítményt a 2013–2014-es év során. Spir Rebeka Petra 10-es átlaggal végzett, és osztálytársaival számos versenyről kitűnő eredményekkel tértek vissza.

Drasztyl Andrea is büszkén nyújtotta át osztályának, a VII. A-nak a jól megérdemelt díjakat. Ebben az osztályban Dudaș Izabella Bernadett, Farkas Zsófia Rafaela és Gál Ruth Brigitta teljesítettek legjobban az idei tanévben.

Végül, de nem utolsó sorban, a VII. B osztályfőnöke, Back Mária sorolta fel osztályának legjobb eredményt elért tanulóit. Kurunczi Viktória és Kutnik Andrea Virág 10-es átlaggal az első helyen végeztek, második Kecskés László Lóránt, harmadik pedig Bella Edith és Spier Szilvia lett. Spier Szilvia különdíjat is kapott a kosárlabdázásban elért kimagasló eredményeiért.

Az összes felsorolt tanuló (és sok más társuk is) rengeteget tett és dolgozott egy egész éven át, hogy a tanévzárón büszkén vehesse át jól kiérdemelt díját, ezért nyugodt szívvel kezdhetik ők is a várva várt vakációt, hogy szeptemberben frissen térjenek vissza az iskolapadba.

(Megjegyzés: az általános, illetve középiskolai tanulók közül a díjazottak, dicséretben, illetve különdíjban részesültek teljes listáját külön cikkben soroljuk fel.)

[Fotó: Bortoș Júlia, Ilona János]