Ópálosi kirándulásunk

Opalos_10B_2014_sav

Mi, a 10. B június 3-án, kedden ismét célpontba vettünk egy kirándulóhelyet, ezúttal Ópálost. Célunk az volt, hogy megismerkedjünk az ottani borászattal, és persze kikapcsolódjunk a nehéz hetek után. A kirándulás jobban sikerült, mint gondoltuk volna, hiszen bár azt hittük, hogy az időjárás nem fog kedvezni, mégis sikerült kifogni pont azt a napot, amikor nem esett az eső.

Reggel vonattal indultunk, majd nem sokkal később meg is érkeztünk. Rövid gyaloglás után megérkeztünk a borászathoz, ahol Németh József, a cég alkalmazottja bemutatta nekünk a borpincéket, és elmondta azt, amit tudnunk kell a vidékről. Később az egész csapat csoportjátékokat játszott. Délutánra elkészült az ebéd is, aminek mindenki nagyon örült, de még ebéd előtt megkóstoltunk két borfajtát, amit be is mutattak nekünk. Ebéd után felmásztunk arra a dombra, ahol a híres kadarkát termesztik. Végül lassan szedelőzködtünk és elindultunk hazafele, de előbb még fagyiztunk is egyet a faluban.

Este 7 óra körül eléggé fáradtunk érkeztünk meg az aradi vonatállomásra, és mindenki hazafelé vette az irányt. Szerintem ez a kirándulás egyben volt jó, szórakoztató és oktató jellegű is. Köszönet érte osztályfőnökünknek, Nyári Melinda magyartanárnak, illetve Hasas Paul turizmus tanárnak.

[Fotó: Mészár Tamara, Wager Evelyn, és mások]