Fellépett a Százszorszép a minorita kultúrházban

Szazszorszep_2014_sav

Június 8-án délután a minorita kultúrházban a Kölcsey Diákszínpad Százszorszép csoportja örvendeztette meg a lelkes közönséget. A zsúfolásig megtelt nézőtéren a fullasztó meleg ellenére is jó volt a hangulat. Folyamatos kacaj és taps kísérte a Csiky Gergely Főgimnázium 5–8. osztályos tanulóiból álló színjátszó csoport előadását.

Ujj Ágnes magyartanárnő rendezésében két színdarab került műsorra. Az 5–6. osztályosok előadásában a Mátyás király udvari bolondja című tréfás darab volt megtekinthető. Az ügyes kisdiákok előadásának sikerét fokozta, hogy a szereplők korhű ruhákban léptek színpadra és reneszánsz dallamra lejtették táncukat. Nemkülönben a díszlet is Mátyás udvarát idézte. A nyolcadikosok Bede Olga: Lemondott a bíró című darabját mutatták be, szintén nagy sikerrel. A néptánc betét, egy székely verbunkos és forgatós koreográfiája Sztankó Károly munkáját dicsérte. A dalcsoport felkészítésében Horváth Tünde zene tanárnő segédkezett.

A jelenlévőket az előadás után egy kis terülj-terülj asztalkám várta a fellépő diákok szüleinek jóvoltából.

Sok éve megszoktuk, hogy június elején az „Ági nénisek” fellépnek, színvonalasabbnál színvonalasabb produkciókkal. Reméljük, hogy ez jövőre is így lesz, hiszen ahogy Ági néni az előadás végén elmondta, jövőre jubilál: 50 éve lesz, hogy gyermekekkel foglalkozik.

Gratulálunk, Ági néni! Gratulálunk Százszorszép! Jövőre veletek ugyanitt!