Szakok bemutatása és még sok minden más – Nyílt nap a Csikyben

Nyilt_nap_2014_sav

Április 9-én került megrendezésre a Csikyben a hagyományos nyílt nap, ahová csak úgy özönlöttek a nyolcadik osztályosok kísérőtanáraikkal együtt. Ez jó jel, nem? Hiszen a mostani tizenkettedikeseket is pótolni kell valahogyan. Mondjuk, jövőbeli kilencedikesekkel.

A rendezvény 10 óra körül kezdődött, amiután az ágyai csoport is megérkezett a pécskaiak, kisiratosiak, zimándújfalusiak, kisjeneiek, és nem utolsósorban az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és a Csiky diákjai közé. A kb. 3 órás programsorozatot néptánc indította, majd Hadnagy Éva igazgatónő üdvözölte a jelenlévőket.

A nyílt nap fénypontja minden évben a szakok bemutatása, ami idén sem maradt el. A matematika–informatika–intenzív angol nyelv és természettudományok–intenzív angol nyelv, turizmus, illetve közgazdaság szakot diákok és tanárok mutatták be számítógépes vetítésekkel tarkítva. Közben az Örökségünk őrei pályázat nyertesei is tartottak egy rövid élménybeszámolót a brüsszeli nyereményútjukról, de a szervezők a Sulijó pályázat győzteseiről, azaz a X. C osztályról sem feledkeztek meg, ők is mesélhettek az Algyógyon eltöltött felejthetetlen napjaikról.

A műsor első részének végén Polanek Eszter hosszú és jópofa szavalata (Bencze Imre: Édes, Ékes Apanyelvünk) is elhangzott.

Majdnem félórás szünet állt a vendégek rendelkezésére, hogy nagyobb diáktársaik vezetésével körbejárjanak az iskolában. Osztálytermekbe, laboratóriumokba kukkantottak be, s az éppen ott lévő tanárokkal, diákokkal ismerkedtek.

A szünet után először Păcurar Ariana és Csiszár Balázs adott elő egy dalt gitárkísérettel. Mivel a jövő tanévben is új tagokkal bővül majd az internátus, ezért három intris lány erre szentelt egy powerpointos bemutatót, kedvcsinálónak, hogy az új lakók idejében meg tudjanak barátkozni leendő új otthonukkal.

A Csiky weblapját is bemutattuk, majd a Diáktanács is bemutatkozott. A sok-sok powerpoint meg beszéd között Sisa Rihárd (a műsorvezető) szórakoztatta a közönséget. Volt ott „minden szinten, szinte minden”.

A mazsorettes csapat néhány tagja még néhány hetedikes és nyolcadikos lánnyal kiegészülve egy Burlesque című táncos bemutatót tartott. És mivel ezután sem fáradtak ki, egy Zumba bemutatóval is készültek, sőt ők vezették a programot záró „táncikálást” is.

Mindent összevetve, szerintem a nyolcadikosok örömmel fogják a Csikyt választani idén ősztől. Remélhetőleg…

[Fotó: Bacsilla Sándor, Bortoș Júlia]