Arad, mozgósítsd magad! – Az első fordulóban első a Csiky!

Arad_mozgositsd_magad_2014_elsoMa, április 8-án került sor az idei Arad, mozgósítsd magad! című iskolák közötti ügyességi verseny első fordulójára az aradi sportcsarnokban.

A verseny előtti percekben nagy volt az izgalom mind a versenyzők, mind a szurkolók körében. A pályán minden csapat azt gyakorolta, ami nehezebbnek tűnt a számára, a nézőtéren pedig egyre több szurkoló gyűlt össze, hogy biztassa és támogassa iskolája csapatát. Elhangzottak az utolsó tanácsok, jókívánságok, majd végre megkezdődött a verseny.

Hat iskola csapata nevezett be az idei próbákra, mégpedig a Dimitrie Țichindeal Pedagógiai Líceum, az Adam Müller Guttenbrun Elméleti Líceum, az Avram Iancu Általános Iskola, a Mihai Eminescu Általános Iskola, a Simándi Általános Iskola, illetve, nem utolsósorban, a Csiky Gergely Főgimnázium válogatottja.

A csapatok 10-10 versenyzőből álltak, elsősorban diákokból, de tanárokból és szülőkből is. Iskolánk csapatának tagjai a következők voltak: Bálint Botond, Sallai Krisztina, Spier Alexandra, Vida Norbert (4. osztály), Belean Eduard (7. A osztály), Horga Annamária (7. B osztály), Sipos József (7. A osztály), Mészár Zsófia (8. osztály), Takács Geta (anyuka), Vida Mihály (apuka); tartalékok: Csáki Rhode, Lészay Csaba (4. osztály), Ördög Tímea (7. A osztály), Hari Zsolt (7. B osztály), Rónai Helén (anyuka), Mihály Gábor (apuka).

A versenyzőkre hat ügyességi próba várt: kapuba rúgás különböző távolságokról, kúszás-mászás, majd célbalövés, puzzle-kirakás némi talicskázással nehezítve stb. Minden csapat igyekezett a legjobban teljesíteni, de a csikysek egyszerűen nem ismertek lehetetlent…

Nagyszerű volt a hangulat, a szurkolók zászlókat lengettek a nézőtéren, és valahányszor egy csapat sikeresen teljesítette a próbát, hatalmas ujjongás tört ki a sportcsarnokban.

És akkor az eredmények! Iskolánk, a csapat ügyességének és kitartásának köszönhetően 30,5 ponttal az I. helyezést érte el. II. helyezett a Dimitrie Țichindeal Pedagógia Líceum csapata lett 17 ponttal, III. helyezett pedig a Simándi Általános Iskola 4,5 ponttal.

A győzelem Erdei Emese és Erdélyi Kinga tanárnők érdeme is, akik időt és energiát nem sajnálva készítették fel ezt a kiváló csapatot. Kitartást és sok szerencsét kívánunk a csapatnak a továbbiakban is! Büszkék vagyunk rájuk!

[Fotó: Zabojszky Dávid]