Milyen volt, s milyen lesz… elnöknek lenni?!

DT_elnokok_sav

Korábbi cikkünkben már írtunk a Diáktanács elnökválasztásakor lezajlott szavazásról és az eredményekről. Ahogy ma már közismert, a DT új elnöke Wager Evelyn, X. B osztályos tanuló.

Mivel Evelyn a szavazás napján beteg volt, akkor nem tudtunk interjút készíteni vele és Molnár Melindával, a leköszönő elnökkel, akinek muszáj volt lemondania, hogy gőzerővel koncentrálhasson az előtte álló vizsgákra, s a jövőjére… Most azonban végre fény derül a válaszokra, na meg a kérdésekre is, de előbb egy érdekesség: Meli első önálló munkája a DT-ben a tavalyi Valentin-nap megszervezése volt… ahogy idén Evelynnek is; a korábbi szavazáskor (2012 szeptemberében) Meli otthon betegen feküdt, várva a híreket… ahogyan Evelyn is, a mostani szavazáskor. 🙂 Hm, érdekes egybeesések… plusz az is, hogy mindketten elnökök lettek! 

– Mit sajnálsz a leginkább a lemondásod kapcsán?
Molnár Melinda: – Az egészet… Nagyon fáj, hogy itt kell hagynom ezt. Nagyon élveztem a munkát, nagyon megszerettem a társaimat, akikkel együtt dolgoztam. Amikor bejelentettem a lemondásom, elkezdtem pityeregni… És nem csak én, hanem a többiek is. Mert ha az ember jól csinálja és szeretik, akkor így, sírva kell hogy elhagyjuk egymást.

Melyik általad megszervezett programot tartod a legsikeresebbnek?
Meli: – A legsikeresebbnek a gólyahetet tartom. Ezt az ötletet úgymond „loptam”, hiszen Magyarországon már nagyon elterjedt, csak nem ilyen formában, ahogyan mi valósítottuk meg. Nekem ez nagy szó, hogy így sikerült mozgósítanom az egész iskolát. Sokat tettem ezért, hiszen úgy kellett megszervezni, hogy mindenkinek jó legyen és közben a tanárokat, tanórákat se zavarjuk. Szerintem jól sikerült és mindenképp folytatni kell, mert ezáltal az iskola könnyebben megismeri a mindenkori kilencedikeseket.

Elnökséged során érezted úgy, hogy cserbenhagytak, magadra maradtál, vagy éppen ellenkezőleg, mindig, mindenben támogattak téged?
Meli: – Volt olyan is… Olyan mindig lesz. Az én esetemben úgy történt, hogy a DT-ben kirobbant egy nagy „veszekedés-háború”, és az eredeti 14 főből maradt egy 5 fős csapat. Azok, akik végképp nem bírták, kiszálltak, de az az 5 ember, aki maradt, azt mondta, hogy tud velem dolgozni és őszintén is akarja ezt. Szóval evvel az 5 emberrel komolyan nekiálltunk újra összehozni az egészet.

Mire vagy a legbüszkébb a DT-vel kapcsolatban?
Meli: – A legbüszkébb arra vagyok, hogy másfél év alatt sikerült elérnem azt, hogy a DT-nek neve legyen. Ezt úgy értem, hogy amikor én átvettem, senki nem tudott semmiről. A tanárok sem ismerték el, csak egy kis kezdeményezésnek tartották. Mostanra eljutottunk oda, hogy elismerik a létezését, és tesznek is azért, hogy legyen.

Elnökséged során megtanultál-e olyan dolgokat, amelyek a jövőben is hasznodra válhatnak?
Meli: – Borzasztó sokat! Megtanultam az emberek elé állni és nem hülyeségeket összebeszélni. Megtanultam úgy beszélni, hogy ne izguljam szét magam, megtanultam bánni az emberekkel. Ez nagyon nagy dolog! Elnökségem során nagyon sokféle emberrel kellett hogy beszéljek, így megtanultam, hogy miként bánjak velük, hogyan vehetem rá őket bizonyos dolgokra.

Ha újrakezdhetnéd az életed a 9. osztálytól… ugyanúgy szerepet kapna benne a DT?
Meli: – Abszolút, teljes mértékben. Először nem is tudtam, mi az a DT, de utána néhány osztálytársammal eldöntöttük, hogy mi ennek igenis részesei szeretnénk lenni. Utána elkezdtük és borzasztó jó volt. Akárhányszor újrakezdhetném, minden DT-ben benne lennék!!

Szerinted Evelyn megállja majd a helyét a DT új elnökeként?
Meli: – Feltétlenül, szerintem meg fogja állni a helyét, hiszen egy éven keresztül már velem dolgozott, megtanulta, mi a dörgés, mit kell csinálni és nekem nagyon nagy pozitívum volt azt látni, hogy milyen komolyan készül a beszéddel a választási kampányra. Akkor láttam, hogy alkalmas az elnöki címre és végig is tudja vinni az egészet.

———————————————-

Miért döntöttél úgy, hogy belevágsz ebbe az egészbe és pályázol az elnöki címre? Kik támogattak ebben?
Wager Evelyn: – Ez úgy történt, hogy Meli lemondott és bejelentette, hogy a DT-nek új elnökre lesz szüksége. Hát, nem jelentkeztek sokan. Így Meli jelöltetett néhány embert, köztük engem is. Először nagyon megijedtem, mert az elnökség nagyon komoly dolognak tűnik, de azért örültem is…

Amikor a szavazás zajlott, te éppen beteg voltál. Ki értesitett a hírről? És hogyan fogadtad azt?
Evelyn: – Meli hívott fel, és először megijedtem, mert ő elkeseredett hangon azt mondta, hogy utolsó lettem. Elszomorodtam, mert ezt nem gondoltam volna. Utána viszont rávágta, hogy utolsó lettem előlről!! 😀 Elkezdtem sikítani, nagyon boldog voltam, mert akkor már tényleg nagyon szerettem volna ezt az egészet. És úgy látszik, összejött!

Felkészültnek érzed magad az elnökségre?
Evelyn: – Khm… Nem egészen, de az elején segít majd nekem Meli. Mondjuk azt, hogy többnyire felkészültnek érzem magam.

Vannak „forradalmian új” ötleteid a DT-vel kapcsolatban vagy folytatod azt, amit Meli elkezdett?
Evelyn: – Biztosan folytatni fogom Meli programjait is, de vannak új ötleteim is. Ezek még titkok, de majd időben kiderülnek. 😀

Mit vársz az új helyzettől? Miben fog változni az életed s a DT?
Evelyn: – Biztosan sok minden fog változni. A DT-n belül, remélem, nem úgy fogják majd fel, hogy egy korosztály vagyok velük és parancsolgatok. Nem ez a célom. Az életem pedig biztos meg fog változni.

Képes vagy arra, hogy összetartsd a DT-t?
Evelyn: – Szerintem igen. Legalábbis megpróbálom. Majd kiderül, hogy képes vagyok-e rá, vagy nem.

Izgulsz most, az elején?
Evelyn: – Igen. Nekem ez a dolog még új és nem vagyok hozzászokva, de idővel szerintem jobb lesz.

– A végére egy bónusz kérdés.Ugye, nem fogod elhanyagolni a tanulást miattunk, diákok miatt? 🙂
Evelyn: – Neeeem… Igyekszem majd egyformán ügyelni mindkét dologra.