Iskolabemutató és Csiky-mikulás Majláthfalván

Majlathfalvi_latogatas_sav

December 18-án, szerdán a Csiky Gergely Főgimnázium öt tanulója érdekes és megható élménnyel gazdagodott. Bortoș Júlia (X. C), Csíki Gergely (X. A), Kócsó Alexandra (X. B), Sisa Rihárd (X. A) és Szomorú Sándor (X. C) a Majláthfalvi Általános Iskolát kereste fel Rogoz Marianna tanárnő kíséretében. 

Ott először Rogoz tanárnő mutatta be a Csikyt, fényképes diavetítéssel illusztrálva az elmondottakat, majd a bentlakásról s a bentlakási életről beszélt Csíki Gergely, Kócsó Alexandra és Szomorú Sándor.

Ezután a különböző szakok bemutatása következett: a matematika–informatika–intenzív angol nyelv és a temészettudományok–intenzív angol szakot Sisa Rihárd, a közgazdaság szakot Szomorú Sándor, a turizmus szakot pedig Kócsó Alexandra ismertette a majláthfalvi hetedik-nyolcadik osztályosokkal. Számos évkönyvvel is gazdagodtak a helyi diákok, hogy jobban tájékozódhassanak a Csiky-beli életről.

A csikys diákok ezt követően az iskolánkban nemrégiben összegyűjtött és cipősdobozba rejtett mintegy 100 ajándékcsomagot osztották szét, korosztályokra szabva. Végül a helyi óvodát is felkeresték iskolánk diákjai, hogy az ottani kis nebulók is örvendhessenek az ajándékoknak.

Reméljük, hogy a bemutatónk hatására (is) sok majláthfalvi diák dönt majd úgy, hogy a Csikyben folytatja tanulmányait.

[Fotó: Bortoș Júlia]