Karácsonyi meglepetés iskolabemutatóval megtűzdelve

Zerind_Agya_sav

December elején az osztályomból (X. B) néhány diáknak támadt egy ötlete, hogy a szeretet ünnepe alkalmából a mi osztályunk is örvendeztesse meg néhány társát, legyenek azok bárhol a megyében. Rövid gondolkodás (tanácskozás az iskola vezetőségével) után a zerindi iskolásokra esett a választásunk. A diákok által összegyűjtött ajándékokat becsomagoltuk és az utolsó iskolai héten, december 19-én csütörtökön néhány diákkal és kollegámmal, Hasas Paul turizmus tanárral elindultunk az iskolabusszal kiosztani ezeket. A mi csomagjaink mellett még az iskolai cipősdoboz akció megmaradt csomagjait is magunkkal vittük, hogy majd visszafele jövet az ágyai iskolásoknak osszuk ki őket.

Kellemest a hasznossal, utunk másik célja iskolánk bemutatása volt, amelyre osztályom diákjai és a tanár úr egy látványos vetítettképes bemutatóval készült. Kis késéssel (útviszonyok miatt) érkeztünk meg Zerindre, ahol két kolléganő és egy osztálynyi diák (VII. és VIII. osztályosok) fogadtak. Meghallgatták bemutatónkat, örültek ajándékainknak és ők is megvendégeltek minket. Mivelhogy nagyon siettünk (az iskolabuszt várták itthon a diákok) rövidre fogtuk a beszélgetést és már indultunk is tovább, hogy Ágyán is szét tudjuk osztani ajándékainkat.

Nagy szeretet és barátságos légkör fogadott minket Ágyán, a gyerekek csillogó szemmel vették át az ajándékokat és hallgatták meg a bemutatónkat. Rövid kérdés-felelet után már indultunk is hazafelé.

Bízunk abban, hogy nem csak az ajándékok (és a mindkét helyen szétosztott csikys évkönyvek) hagytak mély nyomot a diákokban, hanem bemutatónk is és közülük egynéhány gyermekkel jövőre iskolánkban szemtől szemben tudjuk folytatni a félbeszakadt beszélgetést.

[Fotó: Bortoș Júlia]

Látogatás Zerinden 

Látogatás Ágyán