Érettségi 2013 – Irány az infoterem!

info_proba Június 17-én, hétfőn, illetve 18-án, kedden a digitális kompetencia felmérése (azaz a számítástechnika vizsga) következik. A Csikyben hétfőn egy, kedden viszont egyszerre két csoport vizsgázik, a földszinti hirdetőtáblán kifüggesztett listák szerinti beosztásban. (Amelyet, kérünk, most és a továbbiakban is figyelmesen tanulmányozzanak az érintettek!) Kedden tehát „nagyüzem” lesz mindkét informatikateremben, s a vizsgák előkészítése, lebonyolítása miatt órákat egyik infoteremben sem fognak tartani, sem hétfőn, sem kedden.

A  vizsgázók mindkét napon délben, 12.30-kor lépnek be az informatikaterembe, a tulajdonképpeni vizsga 13.00 órakor kezdődik. A végzősök ezúttal se felejtsék otthon igazolványukat (vagy, annak hiányában, útlevelüket), viszont ételt, italt ne hozzanak magukkal. (A teremben elegendő mennyiségű ásványvíz és savanyú cukorka áll majd rendelkezésükre.) Vigyázat: mobiltelefonok vagy más kommunikációs eszközök és forrásanyagok (könyvek, füzetek) használata, vagy csak a vizsgaterembe való bevitele szigorúan tilos és a vizsgáról való azonnali kizárással jár. (Ahogyan a másolás, illetve a másolási kísérlet is.) Ez pedig a következő két érettségi vizsgasorozatról való eltiltást vonja maga után.

A szóbeli vizsgákon használatos eredménylapot (amelyre a különböző próbákon szerzett minősítéseket vezetik be a vizsgáztatók) most nem kell hozni, hiszen a digitális kompetenciavizsga eredménye csak az írásbeli, illetve a gyakorlati kérdésekre adott válaszok kijavítása után, a vizsga másnapján lesz kifüggesztve.

A Yahoo időjárás-előrejelzése szerint (is) hétfőn már 30 foknál is melegebb lehet, tehát, szvettert, sálat, sapkát nem feltétlenül kell előkészíteni. És, bizony, idén sem fog hiányozni a kamera. Sőt, működni is fog. Sőt, a felvételeket utólag leellenőrzik. Emiatt nem kell pánikolni, viszont forgolódni, leselkedni sem ajánlatos.

Jó felkészülést, ismétlést és sikeres digitális vizsgát kívánunk mindnyájatoknak!

(Ha bármilyen kérdés van, itt, hozzászólásként lehet azt feltenni.)