Egy tisztább környezetért

termeszetvedelem-1 Iskolánk diákjai ebben a tanévben is beneveztek a Székely kapuk, zöld kapuk pályázat keretén belül az Életfa című, vándoriállításokkal egybekötött természetvédelmi programba.

A projekt céljai, a környezettudatos nevelés mellett: közösségfejlesztés, társadalomfejlesztés, értékteremtő kreativitás, hagyományápolás, szociális/humanitárius tevékenység, média, határon átívelő és nemzetközi diák cserekapcsolatok, illetve nyári táborok támogatása.

Az élő fa és az emberiség ökológiai kapcsolatát kifejező tablókat a Zöldfülűek csapat nagy lelkesedéssel készítette. A plakátok tartalmával szorosan összefüggenek mindennapi gondjaink, úgymint a talaj-, a levegő-, és a vízszennyezés, az egészséges táplálkozás, természetes életmód és sajnos az erdők hiánya.

Kiállításunkat megtekinthették a Kincskereső óvoda ovisai, a pécskai 2-es számú Általános Iskola és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola tanulói és tanárai, valamint az iskolánkba és bentlakásunkba járó valamennyi diák és pedagógus. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Magyar Gazdák Egyesülete, a Szabadságszobor Egyesület aradi székhelyein is kiállítottuk és bemutattuk tablóinkat. Az Erdély Tv és a Nyugati Jelen napilap pedig abban segített, hogy felhívásunk még több személy számára üzenetté váljon.

Ahhoz, hogy tisztább legyen a holnapunk, ma kell összefognunk!

A Zöldfülűek csapat