Az én Aradom

az_en_aradom3Az Alma Mater Alapítvány és a Csiky Gergely Főgimnázium fotó- és videopályázatot hirdet Az én Aradom címmel aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló diákoknak.

A pályázat céljai: a) lehetőséget teremteni a tehetséges fiatalok számára munkáik bemutatására; b) a fotózás, illetve a filmezés népszerűsítése a diákok körében; c) a diákok figyelmének felhívása építészeti örökségünkre, arra ösztönözve őket, hogy felfedezzék és jobban megismerjék Aradot, illetve megörökítsék úgy, ahogyan azt ők maguk látják.

Korcsoportok: a fotópályázat esetén az aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló V–VIII., illetve IX–XII. osztályos tanulók, a videopályázat esetén pedig IX–XII. osztályos tanulók. (A középiskolások köre értelemszerűen a Csiky Gergely Főgimnáziumban tanuló diákokra korlátozódik.)

Pályázni olyan fényképekkel vagy kisfilmekkel lehet, amelyek Arad építészeti örökségét (épületek, épületbelsők, emlékművek, szobrok, hidak, terek stb.), Arad természeti örökségét (Maros-part, parkok, zöldövezetek stb.) mutatják be, vagy Aradon megörökített élethelyzeteket, életképeket ábrázolnak.

Egy-egy pályázó diák legtöbb 5 (öt) fényképpel és/vagy 1 (egy) kisfilmmel nevezhet be, amelynek maximális hossza 3 perc lehet. Csak saját, kizárólag Aradon készített művekkel lehet pályázni. Feltétel, hogy a fényképről, illetve a kisfilmből egyértelműen kiderüljön, hogy Aradon készült.

A fényképeket digitálisan, jpg formátumban, lehetőleg 3:2 méretarányban, illetve a hosszanti oldal mentén minimum 2000 pixeles felbontásban kérjük beküldeni. A fényképek neve sorszámozott legyen (például 1.jpg, 2.jpg stb.), de a mellékelt űrlapon minden képet címmel is el lehet látni.

A legfennebb 3 perc hosszúságú kisfilmeket bármilyen ismert videoformátumban, minimum 720×480 pixeles felbontásban várjuk. Zenei alap, vagy alábeszélés is lehet, viszont ez utóbbi esetben kérjük a szöveg forrását is feltüntetni (ha szükséges).

Az elkészített fényképeket, illetve videókat 2013. október 31-ig lehet beküldeni a csiky.fotovideo@yahoo.com levélcímre, a mellékelt űrlap kitöltött példányával együtt. Az esetleges kérdéseket is ugyanezen a levélcímen lehet feltenni. A nagyobb méretű videofájlok átküldéséhez az ingyenes wetransfer.com, vagy a transfer.ro szolgáltatásokat javasoljuk.

A szakmai zsűri által elbírált pályaművekből 2013 decemberében, a Csiky napon kiállítás nyílik majd.

A fényképek esetén az V–VIII., illetve a IX–XII. osztályos korcsoportban három-három díj, a kisfilmek esetén pedig szintén három díj kerül majd kiosztásra. A legjobb pályamunkát beküldő diákot (akár a fénykép, akár a film kategóriában) értékes fődíjjal (egy korszerű digitális fényképezőgéppel) jutalmazzuk. A Csiky weblapján valamennyi fotó és videó látható lesz, s ezek közül a látogatók szavazatai alapján kerül majd ki a közönségdíjas alkotás.

Észrevétel: a pályázat meghirdetői fenntartják a beküldött képek, kisfilmek felhasználásának, esetleges utószerkesztésének jogát. A pályázók a pályázaton való részvétel által tudomásul veszik és elfogadják ezt.

Mi a teendőd tehát?
1. Aradon fényképezel vagy filmezel. (Lehet mindkettőt is!)
2. Kiválogatod az általad legjobbnak ítélt 5 fényképet, illetve megvágod a videót.
3. Letöltöd a jelentkezési lapot innen, majd pedig ki is töltöd azt.
4. A kiválasztott fényképeket, a kisfilmet (ha van), és a kitöltött jelentkezési lapot elküldödcsiky.fotovideo@yahoo.com email-címre.

Ennyi. Ja, és utána türelmetlenül várod a decemberi eredményhirdetést! 🙂

___________________________

Letölthető plakát: itt.

Letölthető jelentkezési lap: itt.