Hétfőn kezdődik az idei érettségi

Június 17-én, hétfőn az „A” próbával, azaz a román szóbelivel kezdetét veszi az idei érettségi. Szerdán (június 19.) már a „B” próba, azaz a magyar szóbeli, csütörtökön és pénteken (június 20–21.) a digitális készségek felmérése („D” próba), majd június 25–26-án az idegen nyelvi készségek felmérése („C” próba) következik. Július 1–5. között az írásbeli próbákra kerül sor, ezúttal újra nálunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban, amely idén vizsgaközpontként működik.

A szóbelik és az írásbelik időbeosztását az érettségiző diákok osztályfőnöküktől kapják meg, illetve a földszinti hirdetőtáblán is közzéteszik. A román és a magyar szóbeli helyszíne a könyvtár lesz, gyülekezni a díszterem külső részében lehet majd.

A diákok egy órával a számukra feltüntetett időpont előtt jelenjenek meg, és ne felejtsék otthon a személyi kártyájukat, vagy annak hiányában az útlevelüket, no meg, természetesen az írószerüket sem. A vizsgaterembe segédanyagokat (füzeteket, könyveket, képlettárakat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása a vizsgáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket. Valamennyi vizsgáról videofelvétel is készül, amelyet az Arad Megyei Tanfelügyelőség ellenőriz le.

Az írásbeli próbákkal kapcsolatos tudnivalókra később térünk vissza.

Az érettségi pontos menetrendjét IDE kattintva lehet ellenőrizni.

Jó tanulást és sok sikert minden vizsgázónak!