Készülünk a Csillagszerző országos szakaszára

[Fotó: Czeglédi Csilla]

Áprilisban tovább folytatódik a matematikában tehetséges diákok felkészülése, hiszen egy országos probatétel áll néhányuk előtt.

Március 22-én a Csillagszerző matematika verseny megyei fordulójára tizenhét, matematikáért rajongó általános iskolás diák gyűlt össze. Erre a megmérettetésre a négy gyakorló forduló feladataiban elmélyülve készültek fel a diákok. Megtapasztalták a szöveges feladatok helyes értelmezésének fontosságát, és megtanulták papírra vetni megoldási ötleteik indoklását. A legnagyobb pontszámot elért diákok folytatják a felkészülést, hiszen ők május 10–12. között az országos döntőn bizonyíthatják újra matematikai tudásukat és logikus gondolkodásukat.

Nagyváradon, a Csillagszerző matematika verseny országos szakaszán Arad megyét a következő diákok képviselik: Veres Roberta (V. A), Horvát Márk Richárd (V. A), Kosara Dominik (VI. B), a Csiky Gergely Főgimnázium tanulói, felkészítő tanáruk Pálfi Anett, valamint Vörös Viktória, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola VIII. osztályos tanulója, felkészítő tanára Varga Ibolya.

Gratulálunk nekik és további sok sikert kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .