Meghallottuk Atlantisz harangját

2024. március 15–17. között immár 22. alkalommal szervezte meg a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium az Atlantisz harangoz (idén kicsit módosítva: Atlantisz, harangozz!) országos versmondó vetélkedőt.

Iskolánkból négy tanuló vett részt: Andrási László (IX. C), Lészay Sarolta (X. D), Szatmári Kata (X. A), valamint Tiba-Fischer Eszter (X. A).

Pénteken este ünnepi megnyitóval kezdődött a rendezvény, melynek keretében egy rövid áhítat után köszöntő beszédek hangzottak el, bemutatták a zsűritagokat, valamint csodálatos zenei darabokat hallhattunk a JZsUK Péterffy Gyula Kórusának és zenekarának előadásában. Ugyanezen az estén tekinthettük meg Bogdán Zsolt színművész Amikor című előadását, mely Bartis Attila novelláira épült.

Másnap reggel megkezdődött a versmondás.

A résztvevők két kategóriában versenyeztek: IX–X., illetve XI–XII. osztályos kategóriában. Mindenkinek kötelező versként el kellett mondania Kovács András Ferenc Hajnalének című költeményét, illetve a „lélektől lélekig” témához illeszkedő szabadon választott modern verset.

Az elmúlt évekhez képest megkétszereződött a résztvevők száma, így az idei verseny egyik változtatása az volt, hogy a két kategória versenye párhuzamosan zajlott, két külön zsűrivel.

Este 19 órakor kezdődött a díjkiosztó. A zsűri értékelése után kiosztották a díjakat, majd sor került a rendezvény fénypontjának is nevezhető mozzanatra: a versmondó diákok Kocsis Tünde színház- és drámapedagógus irányításával egy közös jelenetben adták elő a Hajnaléneket. Csodálatos és felemelő volt.

A csikys diákok díjat ugyan nem kaptak, de csodálatos versekkel gazdagodva, új barátságokkal, sok tapasztalattal tértek haza. Köszönjük szépen a házigazdáknak ezt a csodás versünnepet.

[Fotó: Rudolf Ágnes]

« A 2 »

Közös versmondás a XX. Atlantisz harangoz résztvevőivel
Kovács András Ferenc: Hajnalének.
Rendezte: Kocsis Tünde, színház- és drámapedagógus.
Zenei kíséret: Molnár Tímea.

https://fb.watch/q_tK4fJrcu/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .