„…Minden kezdet nehéz, de a vége még nehezebb” – Szalagavató 2024

A tizenkettedikesek keringője 2024. február 21-én, az idei szalagavatón
[Fotó: Ilona János]

2024. február 21-én került sor az idei szalagavató ünnepségre, melynek helyszíne az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház nagyterme volt. Az azt követő Maturandusbált szokás szerint a tizenegyedik osztály szervezte. 

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Faur Lazăr, Arad alpolgármestere, Faragó Péter, parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke, Tóth Csaba, Arad megye prefektusa, Horváth Júlia és Bognár Levente, városi tanácsosok, Barbócz Izabella, Arad megye főtanfelügyelő-helyettese, Tóthpál Renáta, kisebbségi tanfelügyelő, Lészay Ildikó, iskolánk szülői bizottságának elnöke, Fekete Károly, az aradi Kölcsey Egyesület elnöke, és Főtisztelendő Király Árpád, marosi főesperes.

Az előadás néptánccal kezdődött. A tizenegyedikes évfolyam 16 diákja magyarpalatkai táncokat adott elő, Szénási Jozefina (X. B) és Pulics Nikolett (VII. A) irányításával. Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója beszédében abbéli reményét fejezte ki, hogy a felnőtté vált diákok elég ismeretet, készséget és képességet gyűjtöttek össze az elmúlt években ahhoz, hogy megállják helyüket az életben.

A műsor egy könnyűzenei összeállítással folytatódott. Az előadó zenekar hat tizedikes diákból állt össze, név szerint: Bálint Anna, Bedő Tamara, Czank Martin, Kovács Bence, Sólyom Dániel és Szél Emese. 

A zeneszámok után Barbócz Izabella, helyettes főtanfelügyelő asszony intézett biztató szavakat az ünnepelt diákok felé, jelezvén, hogy akár az esetleges kudarcokból is erőt és bátorságot lehet meríteni.

A tizenegyedikes diákok egy vidám jelenettel is kedveskedtek a jelenlévők számára. A „rendhagyományos” érettségi vizsgát bemutató paródiát, amelynek címe Ki mit nem tud?, Kézdi Imola színművész, költő, iskolánk volt diákja írta és rendezte erre az alkalomra. Ezután következtek a tizenkettedikesek kisfilmjei, amelyek felidézték az együtt töltött négy év legszebb emlékeit, bemutatták az osztályközösséget és külön-külön a diákokat, illetve az osztályfőnököket is.

A tizenegyedikesek egy újabb produkciójával, modern tánccal folytatódott a műsor. A tánc, amelyet Erdélyi Kinga, testnevelés tanár koreografált és tanított be, a gyermekkorból a felnőttkorba való átmenetet mutatta be. Az elején a táncosok még gyermekek voltak, akik plüssállatkákkal játszottak, a végén pedig tangót táncoltak, amely már a felnőttkort jelképezte. A modern tánc után Aranyosi Ervin Szalagavató című versét hallhattuk Szatmári Kata (X. A) előadásában. 

Ezek után következett az est fénypontja: a szalagtűzés. Ruja Ildikónak, a XII. A osztályfőnökének Juhász Zoltán László tűzte fel a szalagot. A XII. B diákjai közül ezt a feladatot Delezsán Dávid és László Sándor kapta, akik Nyári Melinda, illetve Czeglédi Csilla tanárnőnek tűzték fel a szalagot. Drasztyl Andreának, a XII. C osztályfőnökének Beșleagă Krisztián Nikolász, Vékony Zsolt József, volt osztályfőnöknek pedig Horváth Jázmin Judit tűzte fel a szalagot. A maturandusok felnőtté avatását a tizenkettedikesek keringője követte, amelynek koreográfiáját megtervezte és a táncot betanította Erdei Emese, testnevelés tanár. 

Az ünnepség a Jelen Ház nagytermében folytatódott, ahol a nyitótánc a keringő volt, majd a zsűri kinevezte a bálkirályt és a bálkirálynőt. Idén ezeket a címeket Barbu Márk (XII. A) és Kruzslitz Kyra Antónia (XII. C) nyerte el.

Hadd soroljuk fel a rendezvény szervezését támogatók listáját is: RMDSZ Aradi szervezete, Alma Mater Alapítvány, Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, S.C. Calla S.R.L., Elsys Impex S.R.L., Gysev Cargorom S.R.L., Meta Vestiare S.R.L., Prometeo Candela S.R.L., Kisiratosi Miska vendéglő, Ménesi és Balogh autószervíz, Foto Enigma S.R.L., Hello Fodrász-szalon, New Look barber shop, VSA edzőterem, Zimándi Burger Club, Szomszéd kisbolt, Coral Virágüzlet, Dunai Sára – és még sokan mások. Ezúttal is köszönetet szeretnénk mondani a támogatóknak a szervezők nevében is!

[Fotó: Ilona János, Kulcsár Jóel]

« A 4 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .