Hiánypótló továbbképző a Csiky Gergely Főgimnáziumban

[Fotó: Erdős Márta]

Hiánypótló továbbképzőn vehettek részt az Arad megyei magyartanárok és tanítók az elmúlt hétvégén, január 12. és 14. között. Az Arad Megyei Tanfelügyelőség szervezésében, az Alma Mater Alapítvány anyagi támogatásával megvalósult háromnapos eseménynek ezúttal is a Csiky Gergely Főgimnázium adott otthont. A funkcionális nyelvszemlélet érvényesítése a közoktatásban címmel Kádár Edit, egyetemi docens tartott képzést az érdeklődő pedagógusoknak.

A megváltozott V–VIII. osztályos tanterv olyan szemléletbeli váltást is feltételez, melyet csak jól megalapozott szakmai és módszertani tudással lehet megvalósítani. Erre a gyakran megfogalmazódó igényre nyújtott választ ez a régóta várt, örömmel üdvözölt továbbképzés.

Az együtt töltött 20 óra során több témakört is körüljártunk, beszéltünk a képességközpontú nyelvi nevelésről, a nyelvi esélyegyenlőségről, a magyar mondat szerkezetéről, nyelvi illemtanról, helyesírási kérdésekről, de új módszertani ismeretekkel is gazdagodtunk.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a továbbképző megvalósulhasson.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .