Decemberi Kincskereső-hírek

Mikulásjáráson a X. B osztály diákjai a Kincskereső óvoda növendékeinél

Beléptünk az év utolsó hónapjába. A december mindannyiunk számára igen eseménydúsan telt, és így volt ez a Kincskereső óvodás és bölcsődés gyermekei körében is. Az intézmények pedagógusai, nevelői, asszisztensei és nem utolsó sorban dadusai időt és energiát nem kímélve, mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyermekek maradandó élményekkel gazdagodva zárják a 2023-as évet.

December első napjai várakozással, izgalommal teltek, hiszen mindenkit meglátogatott a Mikulás. Puttonyából az idén is bőséggel jutott a gyerekek számára édesség, játék, gyümölcs.

Hálásan köszönjük az AMISZ-nak és a Csiky Gergely Főgimnázium tizedik osztályos diákjainak, akik Lévai Ildikó tanárnő és Lehoczky Attila tanár úr kíséretében érkeztek, hogy idén sem feledkeztek meg a legkisebbekről. A mosolygó, izgatott arcok magukért beszéltek, ahogy ez a csatolt fényképeken is látszik. Közös énekkel, verssel mondtak köszönetet a kicsik.

Alig néhány nap elteltével újabb esemény várt a gyerekekre. December12-én reggel Mikulás-villamosra szálltunk és tettünk egy „sétát” a városban. Délután már a karácsonyra hangolódva folytatódott a program. A Kincskereső óvoda A. Şaguna utcai épületében megrendezésre került az immár hagyományá vált mézeskalács-díszítés és a karácsonyi kopogtatók készítése. Szülőktől, gyerekektől, pedagógusoktól volt hangos az épület. Nemcsak díszítettük, de kóstolgattuk is a mézeskalácsokat, hiszen a több mint 1000 darabból, melyet az óvónénik előre „legyártottak”, jutott mindenkinek. A karácsonyi kopogtatók a Rákóczy Szövetség által meghirdetett pályázat révén valósultak meg.

A Szívárvány bábcsoport fiataljai, Ilyés Lajos vezetésével, az idén sem feledkeztek meg a legkisebbekről. Bábelőadásukkal még meghittebbé tették a közelgő ünnepet.

A téli szünidő előtt természetesen az ünnepélyes Angyalvárás sem maradhatott el. Mindhárom csoport egy-egy meghitt karácsonyi műsorral zárta a decemberi hónapot.

Lassan-lassan itt a hónap, és az év vége. Az ünnepek küszöbén, kicsit megpihenve, visszatekintve az elmúlt hónapokra, elmondhatjuk, hogy tartalmas hetek vannak a hátunk mögött, melyeknek mindenki részese volt, aki a Kincskereső Napközis Óvoda és Bölcsőde közösségéhez tartozik.

Ezúton kívánunk mindenkinek örömökben gazdag, családban eltöltött, meghitt, békés ünnepet!

« A 2 »