Csiky-napi gálaműsor a színházban

[Fotó: Ilona János]

A Csiky-napi rendezvények folytatásaként 2023. október 27-én, pénteken délután gálaműsort szervezett az iskola vezetősége az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban.

Kranowszky Nagy Andrea, az aradi Alma Mater Alapítvány elnöke köszöntötte a közönséget, majd Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója ismertette a gálaműsor programját, kiemelve azt, hogy az alapítvány és az iskola közötti szoros együttműködés tette lehetővé a Csiky-nap valamennyi eseményének sikeres megszervezését.

A műsor nyitányaként az Őszirózsa népdalvetélkedő idei országos fordulóján, Újszentesen résztvevő diákok – Vajdovics Jázmin (VIII. B), Kovács Krisztián (V. A), Szántó Zsanett (III. A) és Gallov Júlia (III. B) – énekeltek el egy-egy népdalt.

Utánuk hat végzős diák, azaz három páros –Szénási Nikolett (XII. B) és Cismaşiu Dominik (XII. A), Ádok Fanni (XII. C) és Barbu Mark (XII. A), illetve Fridrik-Hegyes Anna (XII. A) és Mişcuţa Valentin (XII. B) – mezőségi táncokkal lépett fel.

A Csiky-nap délelőtti eseményeihez hasonlóan az iskola kórusa Drug Melinda és Popa Armand zenetanárok irányításával a délutáni gálán is hangulatos énekekkel örvendeztette meg a nézőket.

Andrási Rafael idén nyáron ballagott el, de a centenáriumi ünnepségre is örömmel ballagott vissza, és szavalta el mély átéléssel Reményik Sándor Eredj, ha tudsz című versét.

A műsor második részében Heinczinger Miklós (Mika) Liszt Ferenc-díjas előadóművész énekelt a széksorokat megtöltő diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, érdeklődő aradiaknak. A Misztrál Együttes alapító zenésze, aki a 2021-es Nemzedékek Találkozóján is Arad vendége volt, rövid magyarázatokkal kísérte az előadott dalokat, megszólította és meg is énekeltette a közönséget, érdekes hangszerek bemutatásával is színesítette előadását, tehát igazán emlékezetes órával ajándékozta meg a jelenlévőket. Köszönet érte, a szervezőknek is!

« A 2 »