Beiratkozás az őszi érettségire

2023. július 17–24. között lehet beiratkozni a 2023-as érettségi őszi vizsgasorozatára. A Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán július 17–21. között (hétfő–péntek) 9–14 óra, július 24-én, hétfőn pedig 9–12 óra között lehet beiratkozni. Kérjük az érdekelteket, hogy lehetőleg ne az utolsó napra hagyják a beiratkozást.

Az érettségi őszi vizsgasorozata a román nyelv és irodalom írásbeli próbával kezdődik 2023. augusztus 16-án. 17-én a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgy, 18-án a szaknak megfelelő tantárgyterületről választható tantárgy, 21-én pedig az anyanyelv, esetünkben magyar nyelv és irodalom írásbeli próba következik. Augusztus 25-én déli 12 óráig függesztik ki az eredményeket, s ugyanaznap délután, 12:00–18:00 óra között lehet beadni az esetleges óvásokat is. A végleges eredményeket augusztus 29-én teszik közzé.

A 2023. június 12-i kormányrendelet értelmében a nyelvi készségek (román, magyar, idegen nyelv) elismerése a tanulmányi évek átlaga alapján történik, a digitális kompetenciákat pedig a IX–X. osztályban elért átlagok alapján ismerik el, a megfelelő minősítésekkel.

Az érettségi aktuális szabályzata szerint valamennyi korábbi végzős 2 alkalommal díjmentesen vehet részt a vizsgasorozaton, azután pedig minden vizsgapróba 73 lejbe kerül. Beiratkozási kérvényt a titkárságon lehet igényelni, a jelentkezők érvényes személyi kártyával, születési bizonyítvánnyal kell hogy rendelkezzenek. A korábbi végzősök a tanulmányi eredményeiket bizonyító iratot (foaie matricolă), illetve a sikeresen letett kompetenciavizsgák (nyelvi és digitális készségek) oklevelét is hozzák magukkal.

További információkért iskolánk titkárságán lehet érdeklődni a 0257-210002-es telefonszámon.