Évzárók csapadékos napja

[Fotó: Ilona János]

Június 16-án az V–VII., illetve a IX–XI. osztályosok is könnyes búcsút vettek az idei tanévtől. Bár kissé szordínósabban, a szokásosnál kisebb zsivajjal történt ez, de a jól tanulók nem panaszkodhatnak, jutalmakból ezúttal sem volt hiány.

A helyszín, az esős idő miatt, a díszterem volt. (Bizony, hiába készült Géza bácsi, idén nem volt alkalma hűsítő vízsugárral locsolni a kánikulában táncoló ifjoncokat.) Spier Tünde, igazgató köszöntötte a jelenlévő diákokat és szülőket, és ugyanő irányította a díjátadás menetét is.

Előbb az osztályfőnökök szólították a színpadra egy közös fotó erejéig a legjobb tanulmányi eredményt elérő díjazott és dicséretes tanulóikat, akiknek a jutalmat még az ünnepség előtt, az osztályközösségben adták át. Ezután a különböző tanulmányi versenyeken – magyar nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, angol nyelv, matematika, természettudományok, társadalomtudományok, közgazdaság, turizmus, testnevelés, vallás-, rajz- és zeneversenyek – kiemelkedő eredményt elérő diákok is átvehették a különdíjat jelentő oklevelet, egy-egy fülhallgató, pendrive, illetve csoki kíséretében. A díjakra az anyagi hátteret a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület biztosította.

A Csiky-Csuky diáklap, az iskolai honlap, illetve a 100 év… 100 nap… 100 perc… Van egy perced? című videósorozat szerkesztőinek is illendő módon megköszöntük az elmúlt egy (tan)évben végzett munkájukat. A különdíjasok is színpadra álltak, hogy csoportkép készülhessen róluk. Az ünnepség végeztével pedig feltűnő gyorsasággal távoztak a diákok a díszteremből, sőt ugyanazon lendülettel az iskolából is. Komolyan, mintha a nyári vakáció kezdődött volna el. Amihez sok szép élményt, tartalmas időtöltést kívánunk!!! (A nyolcadikosoknak és a tizenkettedikes végzősöknek pedig eredményes felkészülést és vizsgázást!!!)

Megjegyzés: azt kevesen tudják, hogy az egyik tanteremben még ezen az utolsó napon is volt felelés. Mégpedig egy rossz tanuló felelt. Sőt, ezt a felelést le is filmeztük. Sőt, ezt a filmet be is mutatjuk hamarosan itt, a honlapon. Egész pontosan június 25-én, vasárnap. Kérjük, legyenek / legyetek addig türelemmel! 😊

V–VII. osztályosok tanévzárója

« A 3 »

IX–XI. osztályosok tanévzárója

« A 3 »