XVII. Kulin György Reáltudományok Diákkonferencia

A XVII. Kulin György Reáltudományok Diákkonferencián, Nagyszalontán

Nagyszalontán, az Arany János Elméleti Líceumban rendezték meg immár XVII. alkalommal a Kulin György Reáltudományok Diákkonferenciát.

Erre egy kutatással, kísérlettel kellett készülni, amelynek kivonatát április 7-ig kellett beküldeni a beiratkozási adatlappal. A teljes dolgozatot május 1-ig elküldeni, majd május 6-án, a konferencia napján a zsűri és a diáktársak előtt bemutatni.

Iskolánkból két diák készült dolgozattal erre a konferenciára, mindketten a X. A osztály tanulói, akik a biológia szekcióba jelentkeztek.

Kopacz Melánia dolgozatának címe Állatok májbetegségei, melyben több hónapos kutatás, megfigyelés, dokumentálás után egy bio állateledel-összetétellel segítené a háziállatok májbetegségének megelőzését. A dolgozatot és bemutatást a biológia szaktanárokból álló zsűri I. díjjal jutalmazta.

Páll Antal László dolgozatának címe Az élet színei, ami egy megfigyelésből született, arról, hogy hányan és miért járnak feketébe öltözve az iskolában. A megfigyelés kiterjedt a gimnáziumi és középiskolai osztályokra is, számszerűsítve és grafikonokkal kimutatva. A zsűri dicsérettel jutalmazta ezt a dolgozatot.

Matematika, informatika, fizika, kémia, tudománytörténet tagozaton voltak sikeres dolgozatok, és joggal elmondható, hogy Nagyszalontán a jövő kutatói, szakemberei gyűltek össze.