Atlantisz harangozott az aradiaknak is

Almási Eszter, Andrási Rafael, Kopacz Melánia és Lészay Sarolta az Atlantisz harangoz szavalóversenyen, Kolozsváron [Fotó: Rudolf Ágnes]

Március 31. és április 2. között rendezték meg az Atlantisz harangoz országos szavalóversenyt Kolozsváron, melyen mi, csikysek is részt vettünk. Rudolf Ágnes magyartanárnő kíséretében Lészay Sarolta (IX. A), Kopacz Melánia (X. A), Almási Eszter (XII. A) és Andrási Rafael (XII. C) vettek részt a versenyen.

A megnyitó pénteken, március 31-én zajlott le, utána pedig Kocsis Tünde ismerkedős estjén vehettünk részt. A verseny másnap, szombaton reggel tíz órától kezdődött. A tizenkettedikes kategóriában Almási Eszter Babits Mihály Miatyánk című versét, Andrási Rafael Radnóti Miklós Tétova ódáját, Kopacz Melánia a tizedikes kategóriában Ady Endre Ha szeretlek című versét, Lészay Sarolta a kilencedikes kategóriában Tóth Árpád Esti sugárkoszorú című versét szavalta. A kötelező vers minden kategóriában Pilinszky János Panasz című költeménye volt. Több mint száz vers hangzott el aznap a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében, és a mezőny igen erősnek bizonyult. Este részt vettünk Márk Attila daltulajdonos előadásán, melyen többek között Reményik Sándor, Ady Endre, József Attila, Kányádi Sándor, Pilinszky János és sok más költő megzenésített alkotását hallgathattuk meg.

Vasárnap reggel került sor az eredményhirdetésre, amelyen megtudhattuk, hogy Andrási Rafael első helyezett lett tizenkettedikes kategóriában. A győztes versmondóknak még el kellett szavalniuk egy-egy szabadon választott költeményt: a Csiky Gergely Főgimnázium végzős diákja Bereményi Géza Csönded vagyok című versét szavalta.

A programot, mint minden évben, a kötelező vers közös színpadi előadásával zártuk, melyet Kocsis Tünde tanított be. Köszönjük a szervezőknek a tartalmas és színvonalas programot.

A kötelező vers közös színpadi előadásának felvétele IDE kattintva tekintehető meg.

« A 2 »