Csikys diák országos és nemzetközi matematikaversenyen

Budacsek Tímea (IX. A) és matematikatanára, Czeglédi Csilla [Fotó: Ilona János]

Budacsek Tímea, a Csiky Gergely Főgimnázium IX. A osztályos tanulója március 11-én harmadik helyezett lett a Matematika Olimpia megyei szakaszán, így meghívást kapott a Traian Lalescu regionális matematikaversenyre. Erre március 25-én került sor, Arad, Temes, Krassó-Szörény, és Hunyad megyei diákok részvételével, akik évfolyamonként a Matematika Olimpia ranglétrájának első öt helyén szerepeltek. Tímea erről a versenyről is oklevéllel tért haza, dicséretben részesült, felkészítő tanára, Czeglédi Csilla nagy örömére.

Az elmúlt két sűrű hónap után az április további versenyeket tartogat Tímea számára. Felkészülését, a több száz otthoni feladatmegoldással töltött óra mellett egy tábor is segíti, amelyen a jövő héten fog részt venni. Ez a Nemzetközi Matematika Olimpia felkészítő tábora lesz, Szovátán, április 2–6. között.

Iskolánk diákja, akire büszkék vagyunk, április 10–14. között a Matematika Olimpia országos szakaszán vesz részt, Craiován, április 19–23. között pedig a Nemzetközi Magyar Matematika Olimpián, Miskolcon. Ezekhez is sok sikert, kitartást, lelkesedést és bátorságot kívánunk Budacsek Tímeának!