Döntős volt a Csiky csapata a K.Ü.T.V. idei versenyén

Az idei K.Ü.T.V.-n eredményes csikys csapat: Andrási Rafael (XII. C), Lévai Ildikó, felkészítő tanár, Demeter Kristóf Zoltán (XI. A) és Juhász Zoltán László (XI. A)

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara XV. alkalommal hirdette meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét (K.Ü.T.V.), amelyre az ország több mint 40, magyar tannyelvű iskolájából jelentkezhettek háromfős csapatok.

Iskolánk, a Csiky Gergely Főgimnázium részéről az Andrási Rafael (XII. C), Demeter Kristóf Zoltán (XI. A) és Juhász Zoltán László (XI. A) összetételű trió nevezett be.

A többfordulós verseny első fordulója online zajlott, melynek sikeres teljesítése után a legjobb 16 csapat bejuthatott a kolozsvári elődöntőbe, amelyre március 20-án, vasárnap került sor.

A vasárnapi elődöntők alkalmával egy, a Poultry Investment Group cégcsoporttal kapcsolatos esettanulmányt kellett megodanunk, életképes üzleti tervet, megvalósítható célokat és marketing-stratégiákat javasolva a cégnek, rövid-, közép-, és hosszútávra egyaránt. Az általunk javasolt üzleti lépéseket nemcsak bemutatnunk kellett, hanem jól érvelve a 42 tagú szakmai zsűrit is meg kellett győzni arról, hogy a megoldások gyakorlatba ültethetőek, életképesek és profitábilisak a cég számára.

Bár csapatunk az első körben brillírozva jutott tovább a nyolcaddöntőbe, a legjobb négy közé jutás, sajnos, már nem sikerült. Pillanatnyilag nagy csalódást éreztünk, de hála a csodálatos szervezésnek nem volt idő sajnálkozni, hiszen az egyetemnek sikerült olyan díjkiosztó ünnepséggel elkápráztatnia a résztvevőket, amely után mindenki győztesként indult haza és úgy éreztük, sokkal szegényebbek lennénk, ha nem lehettünk volna részesei ennek a színvonalas, nívós és embert próbáló versenynek. Rengeteg ismerettel, új barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagodva, jövőre szeretnénk újra megmérettetni magunkat.

Idei részvételünkért köszönettel tartozunk Lévai Ildikó felkészítő tanárnak, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, amely a kolozsvári utazásunkat anyagilag is támogatta!

[Fotó: Lévai Ildikó]

« A 2 »