Az interaktív táblák alkalmazása az oktatásban – Továbbképzésen a csikys pedagógusok

A KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES (2022-2-RO01-KA210-SCH-000095962), Erasmus+ pályázatunk keretében iskolánk pedagógusai egy továbbképzésen vettek részt, melynek elsődleges célja az interaktív táblák használatának elsajátítása volt.

A továbbképzés 2023. március 23-án és 25-én zajlott iskolánkban, a SELLification 4 EDUcation Egyesület jóvoltából. Az előadó, Marius Lobază, bemutatta, miként működnek az interaktív táblák, részletesebben is ismertette a SMART Notebook, valamint a Vboard software-eket, kiemelve ezek előnyeit, és szemléltette a különböző eszközök használatát. A szombati képzésre már mindnyájan telepítettük laptopjainkra a SMART Notebookot, így előadónk útmutatásait követve mi magunk is összeállítottuk egy tanóra anyagát, amelyben az elméleti rész mellett volt szemléltető ábra és kisfilm, játékos formában oldottuk meg a gyakorlást, majd a Wordwall applikációt alkalmazva terveztük meg az ismétlést.

Az interaktív tábla és a software-ek mellett különböző platformokat és alkalmazásokat is megismertünk, melyeket könnyedén beépíthetünk az oktatási folyamatba, interaktívvá, hatékonnyá és nem utolsósorban élvezetesebbé téve a tanulást.

A szombati képzés zárómozzanataként összesen 28 csikys pedagógus vehette át oklevelét. A bemutatott jógyakorlatok, valamint az elvégzett feladatok mindnyájunkat nagy lelkesedéssel töltöttek el, s magunkban már ötletelgettünk, hogy miként fogjuk mindezeket a mindennapokban is alkalmazni. Bízunk benne, hogy diákjaink is hasonló lelkesedéssel és nyitottsággal fogadják majd az új tevékenységeket/feladatokat, sőt ötleteikkel járulnak majd hozzá a minél kreatívabb tartalmak megszületéséhez.

« A 2 »