ERASMUS+ projekttalálkozó iskolánkban

Vendégek és vendéglátok a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztésére elnyert Erasmus+ pályázat aradi nyitó programján

Mint korábban arról már beszámoltunk, iskolánk, a Csiky Gergely Főgimnázium újabb Erasmus+ pályázatot nyert (KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES, 2022-2-RO01-KA210-SCH-000095962), melynek fő célja a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztése.

A projekt első találkozójára 2023. március 20–22. között került sor iskolánkban, melyre a partneriskolák 2-2 képviselője érkezett: Fatime Özuysal és Abdulvahap Gök a törökországi Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi képviseletében, Paulo Alberto da Silva Teixeira, valamint Pedro André Carvalho da Silva a portugáliai Agrupamento de Escolas À Beira Douro iskola részéről, illetve Pietrina De Giorgi és Ambrosecchia Angelo Raffaello tanárok az olaszországi I.I.S.S. “Licei Canudo-Marone”- ITI “Galilei” iskola képviseletében.

Ezen a transznacionális projekttalálkozón menedzsmenttel kapcsolatos kérdéseket beszéltünk meg, áttekintettük a ránk váró feladatokat, egyeztettünk, hogy melyik partneriskola melyik tevékenységnek az irányítását vállalja, megbeszéltük az ütemtervet, valamint elkezdtük a következő projekttalálkozó szervezését, melyre Portugáliában kerül sor május 8–12. között.

Olasz partnereinknek köszönhetően már el is készültek a projekt közösségi médiás felületei Facebookon (Keeping up with digital natives), valamint Instagramon (keeping_up_with_digital_nat).

Szintén ezen a találkozón beszéltük meg, hogy szeretnénk bevonni diákjainkat is a projektnek már ebben az első szakaszában, mégpedig logóversenyt hirdetünk számukra. Projektünk számára szeretnénk egy logót, melynek digitálisnak kell lennie, és illeszkednie kell a témához: a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztése, illetve lépést tartani a „digitális bennszülöttekkel”. A pályamunkákat április 27-ig várjuk a rudolf.agnes@csikygergelyarad.ro címre. A beküldött logók közül minden partneriskola kiválasztja a továbbjutót, majd a négy döntős alkotásaira lájkversenyt hirdetünk, s a legtöbb szavazatot begyűjtő válik projektünk logójává. Bízunk benne, hogy nagyon sok kreatív munka fog születni.

A megbeszélések szüneteiben vendégeinknek bemutattuk iskolánkat, valamint lehetőségük nyílt egy kis városnézésre is. Mindezek a tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást, ami elengedhetetlen feltétele az eredményes együttműködésnek. Következő találkozónkon már műhelymunka is lesz, melynek keretében új applikációkat és platformokat fogunk megismerni, melyeket aztán beépíthetünk az oktatási tevékenységbe.

[Fotó: a projekt résztvevői]

« A 2 »