Vidám versmondóink sikere Szatmárnémetiben

Az aradi különítmény a Borókagyökér Egyesületnél

Március 24. és 25. között került sor a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos döntőjére Szatmárnémetiben, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. Idén a 15 magyarlakta megye 150 résztvevője között 9 Arad megyei diák is jelen volt, köztük a Csiky Gergely Főgimnáziumból Lehoczky Balázs Attila harmadikos, és Horváth Szilvia Viktória negyedikes tanuló.

A versenyzők péntek délután érkeztek a Szamos-parti városba. Az ünnepélyes megnyitón kedves, biztató szavakkal köszöntötték őket a házigazdák, köztük Schönberger Jenő római katolikus püspök, aki elmondta, bízik benne, hogy a Mennyei Atya számára is szívet melengető lesz a verseny, mert a Jóisten szereti a derűs embereket.

Szombat délelőtt került sor a megmérettetésre, amelyen a gyermekek 4 korcsoportban, az előkészítő és I–II., a III–IV., az V–VI., valamint a VII–VIII. osztályosok kategóriájában mérték össze előadói tehetségüket, rátermettségüket, mondták el a választott humoros, vicces verset vagy prózát. A kicsik a líceum dísztermében és könyvtárában versengtek, a nagyokat pedig a Megmaradás Házában hallgatta a zsűri és a közönség.

A verseny izgalmai mellett a résztvevők érdekes programokon vettek részt. Péntek este a Szent Alajos Konviktusban közösen mozizott az ország 88 különböző iskolájából érkezett diák, a szombati díjkiosztás előtt pedig a Borókagyökér Egyesületnél kézműveskedtek, bőr- és nemezkarkötőt készítettek.

Iskolánk képviselői a talán legerősebb III–IV-es kategóriában versenyeztek (43 résztvevő). Mindketten már eddig is több előadó versenyen öregbítették iskolánk hírnevét, most is díjjal térhettek haza. Szilvia a Borókagyökér Egyesület különdíját kapta, Balázs pedig dicséretben részesült a jó hangulatú díjkiosztó ünnepségen, a nemrég felavatott Megmaradás Házában.

Mindkettőjüknek szeretettel gratulálunk, ahogyan szüleiknek és felkészítőiknek is (tanítók: Almási Valéria Anna, és Viszhányó Aranka).

« A 2 »