Angol olimpiai hírek

Eredményes csikys olimpikonok az angol tantárgyverseny megyei szakaszán, Bencsik Anca (b) és Ruja Ildikó (k) felkészítő tanárok társaságában: (balról jobbra) Dobos Maya Viktória (VII. B), Szél Emese Mária (IX. A), Charles-Fekete Farkas Frederick, Kiss Eszter (X. A), Dobos Carlos Attila (XI. A), Nyári Tamás, Rudolf Barnabás Joel (X. A), Farkas Balázs Rafael (XII. A); medalionban Mészár Benedek Áron (VII. B), aki betegség miatt nem lehetett jelen a csoportkép készítésekor [Fotó: Ilona János]

Idén is eredményesen versenyeztek a csikys olimpikonok az angol tantárgyverseny megyei szakaszán. Az idei tanévben a tantárgyversenyek is visszanyerték a koronavírus-járvány előtti formájukat, így a roppant népszerű angol olimpia résztvevőinek a tavalyi egyszerűsített forgatókönyv helyett, idén több szakaszos küzdelemben kellett helyt állniuk. Iskolánkban a válogató iskolai szakaszt csak azokon az évfolyamokon rendeztük meg, ahol nagyon sok vállalkozó kedvű diák volt, például a 9. és 10. évfolyamon.

Az első/második megmérettetést a verseny városi szakasza jelentette, amelyre a Moise Nicoară Főgimnáziumban került sor 2023. február 10-én. Arad mintegy 1135 tanulója versenyzett itt 10 kategóriában a továbbjutás reményében. Mint minden évben, idén is a 7. osztályosok mezőnye volt a legnépesebb (346 résztvevővel). Iskolánkat a városi fordulóban 25 versenyző képviselte: 8 hetedikes, 3 nyolcadikos, 3 kilencedikes, 6 tizedikes, 4 tizenegyedikes és 1 tizenkettedikes. Közülük 9-en érték el a továbbjutáshoz szükséges legalább 90 pontot.

A megyei forduló mezőnye a városi szakasz és a regionális szakaszok továbbjutóiból állt össze. 2023. március 11-én az aradi Informatika Líceumban 327 diák folytathatta a versenyt ugyancsak 10 kategóriában (7. osztályosok, 8. osztályosok, és a középiskolások minden évfolyamán egy A és egy B kategória: A = heti 2 órában tanulók, B = intenzív és kétnyelvű osztályok diákjai). A csikysek részvétele idén is eredményes volt, mind a 9 továbbjutónk helyezést ért el. Felkészítő tanáraik Bencsik Anca és Ruja Ildikó voltak.

II. díjat kapott:

Kiss Eszter (X. A): 9,00
Nyári Tamás (X. A): 9,00
Dobos Carlos Attila (XI. A): 9,00
Farkas Balázs Rafael (XII. A): 9,00

III. díjas lett:

Charles-Fekete Farkas Frederick (X. A): 8,80

Dicséretesek lettek:

Dobos Maya Viktória (VII. B): 8,40
Mészár Benedek Áron (VII. B): 8,20
Szél Emese Mária (IX. A): 8,00
Rudolf Barnabás Joel (X. A): 8,00

Gratulálunk nekik!