Regemondó és Képrege vetélkedő

Tiszteld a múltat, és éltesd tovább! (Kőrösi Csoma Sándor) – ezzel a jelmondattal indult Pécskán, 2023. március 4-én, a harmadik osztályosok számára a Regemondó és a negyedikesek részére a Képrege vetélkedő Arad megyei fordulója.

Iskolánkból három harmadikos kisdiák állt ki a zsűri elé egy-egy népmondával: Kovács Lilla Flóra, Lehoczky Balázs Attila és Nagy Dominik (tanítójuk Almási Valéria Anna). Negyedikeseink a Szent László Gyimesben című népmonda alapján készítettek rajzokat: Danu Helen Jacqueline, Horváth Szilvia Viktória, Veres Roberta (tanítójuk Viszhányó Aranka), valamint Balogh Ákos, Paizs Eric és Zsirka Dániel (tanítójuk Bálint Erika Vanda).

Az eredményhirdetésre várva a résztvevők a templomos lovagrend történetéről és tevékenységéről hallgattak előadást, megtekintették a korabeli öltözékeket, fegyvereket, kellékeket.

A háromtagú zsűri mind a két kategóriában osztott díjakat. Ügyes regemondóink közül Lehoczky Balázs II. helyezést ért el, és képviseli megyénket a döntőn, Kovács Lilla pedig különdíjban részesült a templomos lovagrend képviselőinek jóvoltából. Tehetséges rajzolóink közül szintén az Aradensis Egyesület különdíját érdemelte ki Horváth Szilvia. Gratulálunk nekik! Balázsnak pedig sok sikert kívánunk a marosvásárhelyi országos megmérettetésen!

[Fotó: Bálint Erika, Viszhányó Aranka, Ilyés Ibolya, Nagy Csilla, Almási Valéria]

« A 2 »