Megyei matekverseny a Csikyben

[Fotó: Czeglédi Csilla]

Február 4-én Arad megye ügyes matematikusai gyűltek össze a Csikyben, hogy részt vegyenek az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakaszán. A csikys diákok mellé kisiratosi, zerindi és simonyifalvi diákok is csatlakoztak Nagy volt a tét, mivel a továbbjutók házigazdaként „hazai pályán” szerepelhetnek majd az országos szakaszon.

A feladatokon az általános iskolások és a középiskolások is három órát dolgozhattak. Részletes megoldásokra volt szükség, olyan levezetésekre, amelyek révén a tanulók eljutnak a helyes megoldáshoz és amelyek tükrözik a megoldás menetének logikus lépéseit is. A legyügyesebb diákok, akik továbbjutottak az országos szakaszra: Zsidai-Rétyi Bálint (VI. A), Budacsek Tímea (IX. A), Nyári Tamás (X. A) és Almási Kristóf (XI. A), valamennyien a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai.

Ők február 20–23. között nálunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban bizonyhatnak, ugyanis az országos szakaszt itt, Aradon szervezzük, az Arad Megyei Tanfelügyelőség és az Arad megyei magyar iskolák közreműködésével. Nagyon sok sikert kívánunk a nagy megmérettetéshez!