Implomon a csikysek

Az Implom József középiskolai helyesírási verseny Arad megyei szakaszának II., III., és IV. helyezettje – Olai Viola (középen), Fridrik-Hegyes Anna (jobbra), és Tiba-Fischer Eszter (balra) –, a felkészítők, Rudolf Ágnes és Ruja Ildikó magyartanár társaságában
[Fotó: Rónai Zoltán]

2023. január 14-én ismét fizikai jelenléttel rendezhettük meg az Implom József középiskolai helyesírási versenyt, amelyen a IX–XII. osztályos diákok, évfolyamtól függetlenül, ugyanazokat a feladatokat kapják.

A megmérettetésre összesen 19 tanuló vállalkozott. A korábbiakhoz hasonlóan, a verseny két részből állt: tollbamondás és feladatlap. A tollbamondás szövege az öt éve elhunyt Kányádi Sándor emlékét idézte fel, s erre a feladatra 50 pontot lehetett kapni. A feladatlap összesen 10 gyakorlatból állt, melyek helyes megoldása összesen 100 pontot jelentett.

A megyei szakaszon a következő eredmények születtek:

I. helyezett: Szabó Sára (XII. A)

II. helyezett: Olai Viola (XII. A)

III. helyezett: Fridrik-Hegyes Anna (XI. A)

IV. helyezett: Tiba-Fischer Eszter (IX. A)

Ők négyen képviselik majd iskolánkat és megyénket a február 3–5. között Sepsiszentgyörgyön megrendezendő országos fordulón.

Gratulálunk nekik az elért eredményekhez, és kívánunk sok sikert az országos megmérettetésen!


A megyei szakaszon kapott feladatok, azaz a tollbamondás és a feladatlap ITT, illetve ITT tekinthető meg, próbálható ki.